Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Historická medaila pre Slovensko. Súrodenci vylovili z bazénu bronz

Slovenskí reprezentanti v synchronizovanom plávaní súrodenci Jozef a Silvia Solymosyovci získali na ME v Ríme bronzovú medailu vo voľných miešaných pároch.

13.08.2022 16:54 , aktualizované: 17:40
713791716 Foto:
Jozef a Silvia Solymosyovci.
debata (1)

Vo finále obsadili vo Foro Italcio tretie miesto so ziskom 77,0333 b. Zlato vybojovali domáci Taliani Giorgio Minisini s Lucreziou Ruggierovou.

Solymosyovci cvičili na hudbu Ludwiga Minkusa Don Quixote a štartovali ako poslední s číslom 5. Za sebou nechali tandemy z Nemecka i Belgicka a postarali sa o historickú medailu pre slovenské synchro na vrcholnom fóre.

V porovnaní z vlaňajšími ME v Budapešti si polepšili o jednu priečku. Solymosyovci sa venujú mixom už osem rokov. Na významné podujatia sa spolu pripravujú od roku 2017, keď robili predplavcov na MS.

Anita Alvarezová Čítajte viac Vráti sa po omdletí do bazénov? FINA vysvetľuje, prečo stopla akvabelu

Prezident Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Ivan Šulek vyzdvihol výkon i výkonnostný progres Solymosyovcov.

„Veľmi sa teším, že Silvia a Jožko siahli na historicky prvú medailu pre slovenské synchro z ME. Je to odmena za ich prácu, aj ich bodový výkon má vysokú hodnotu. Je to veľké povzbudenie do ďalších rokov,“ uviedol pre TASR Šulek.

ME V SYNCHRONIZOVANOM PLÁVANÍ:
finále voľných miešaných párov:
1. Lucrezia Ruggierová, Giorgio Minisini (Tal.) 89,7333, 2. Emma Garciová, Pau Ribes (Šp.) 84,7667, 3. Silvia Solymosyová, Jozef Solymosy (SR) 77,0333

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rím #synchronizované plávanie #ME v plávaní