Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rusi sa tešia z výkonu na Hrách priateľstva. Kto je skutočná kráľovná?

Ruská plavkyňa Jevgenija Čikunovová zažiarila vynikajúcim časom na 200 m znak.

23.07.2022 21:26
Jevgenija Čikunovová. Foto:
Jevgenija Čikunovová.
debata (4)

Na aktuálne prebiehajúcich Hrách priateľstva dokázala Čikunovová prekonať nedávny čas majsterky sveta Američanky Lilly Kingovej zo šampionátu v Budapešti.

Majsterke Európy a viacnásobnej ruskej šampiónke 17-ročnej Čikunovovej sa podarilo zlepšiť Kingovej výsledok presne o dve sekundy. Na majstrovstvách sveta by to bolo s prehľadom zlato. „Tak kto je tu skutočná kráľová?“ pýta sa v titulku Sport-Express.

Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé Čítajte viac Japonci si kopli do milionárov z PSG. Na transparente ich vrátili na zem

Ruskí športovci sa však kvôli konfliktu na Ukrajine nesmú zúčastniť medzinárodných súťaží pod záštitou Medzinárodnej plaveckej federácie.

Sama Jevgenija podľa Sport-Expressu verí, že neexistuje žiadna hranica dokonalosti. Plavec sa podľa nej vždy snaží o lepšie výsledky. S výsledkom na Hrách priateľstva bola spokojná, no chcela plávať rýchlejšie.

Brittney Grinerová Čítajte viac Zadržiavame ju neprávom? Rusi sa cítia dotknutí, Američanom poslali odkaz

„Vo všeobecnosti vždy chcete ísť lepšie. Myslela som, že môžem plávať rýchlejšie. Ale aj tak som rada, že som si zlepšila svoj minuloročný čas," uviedla Čikunovová.

Dvakrát štvrtá na olympiáde v Tokiu si súťaže na podujatí užíva. Pri odovzdávaní cien plavkyňa zrejme najhlasnejšie zo všetkých spievala ruskú hymnu, vyzývajúc ostatných, aby sa pridali.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #vojna na Ukrajine