Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Mešár vytlačí kilečko, Nemec toľko nedá. Na stokilových profíkov zatiaľ nemajú

Mešár vraj na preddraftovom combine vytlačil na lavičke najviac. Trénuje to, či je skôr prirodzený talent?

Bench je jeden z viacerých cvikov, z ktorých sa skladá príprava. Nevenuje sa mu špeciálne. Obom chlapcom vravím, že sa nepripravujeme na to, aby boli v niektorej z činností najlepší, ale aby boli čo najlepšie pripravení a zároveň sme znížili riziko zranenia. Nie je dôležité byť skvelý na testoch, ale priamo počas sezóny.

Koľko kilogramov vytlačí Mešár nad hlavu?

Ťažko povedať, maximálky nedvíhame, sústredíme sa skôr na série. Ale stovku dá v pohode. Jeden či dvakrát určite, čo je na 18-ročného chlapca fajn. A Šimon? Poviem to takto: tlak na lavičke nie je jeho obľúbená disciplína. Vytlačí „trošku“ menej. (úsmev) Každý obľubuje iný cvik a na konci dňa aj tak nie je dôležité, koľko kilogramov zodvihnete.

Šimon Nemec. Foto: SITA, Alexandra Čunderlíková
5. Historická noc pre Slovensko? Šimon Nemec.

Sú po fyzickej stránke pripravení na súboje so stokilogramovými obrancami v zámorí?

V tejto chvíli nie, ešte máme pred sebou veľa práce. Do Ameriky však pôjdu na konci augusta, čo je dlhá doba. Navyše, sú mladí, z roka na rok sa budú zlepšovať. Obaja majú veľký potenciál.

Pri čom viac nadávajú – keď majú behať alebo dvíhať železo?

Šprinty ich bavia, vytrvalostný beh menej. Nebehajú však päť či desať kilometrov, skôr kratšie úseky a vo väčšej intenzite. Bolí to, ale nefrflú. Posilňovňa im reže asi viac, potom vyzerajú dobre aj na pláži. Zdá sa, že aj tam chcú byť za hviezdy. (smiech)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Klimčík #Šimon Nemec #Filip Mešár