Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mešár vytlačí kilečko, Nemec toľko nedá. Na stokilových profíkov zatiaľ nemajú

Len nedávno ukončili sezónu a už myslia na ďalšiu. Možno zlomovú. Šimon Nemec, Filip Mešár i Juraj Slafkovský, traja mimoriadne talentovaní slovenskí hokejisti, pred pár týždňami leňošili na pláži v Turecku.

07.07.2022 09:30
Šimon Nemec Foto:
Šimon Nemec a Filip Mešár (vľavo).
debata

Prví dvaja uplynulé dni – pred draftom do NHL – však už zhadzovali kilogramy v posilňovni. Pod dozorom Šimona Klimčíka (29), renomovaného kondičného trénera, ktorý vedie aj Petru Vlhovú.

Mal by profesionálny športovec chodiť na dovolenky all inclusive?

A prečo nie? Je to v pohode. Všetkým vravím: choďte si užiť, robte to, čo nemôžete robiť počas tréningového procesu. Má to však aj druhú stránku mince. Od každého následne chcem, aby sa vrátil stopercentne mentálne pripravený. Keď je čas na zábavu, treba sa baviť, je to predsa iba pár dní v roku. Keď však makáme, tak bez akýchkoľvek výhovoriek. Na dovolenke treba totálne vypnúť.

Môže to byť pokojne aj na dva týždne?

To je už priveľa. Nad desaťdňovým ničnerobením ešte viem prižmúriť oči. Viac nie.

Čo je horšie – pár pohárikov alkoholu alebo plný tanier hranoliek?

Všetko dohromady. Neprimeraný energetický príjem v kombinácii s alkoholom a nedostatkom spánku je jedna veľká katastrofa. Potom je isté, že sa športovec vráti s nadváhou a zbytočným tukom.

Dobre stavaný hokejista toho dokáže zjesť viac ako dosť…

Z vlastnej skúsenosti viem, že ak sa poriadne na dovolenke opustím, priberiem aj päť kilogramov. Behom týždňa, maximálne desiatich dní, som však späť na pôvodnej váhe. Stačí, aby som sa začal hýbať a dával si pozor, čo mám na tanieri. Ale opakujem, dovolenka je presne na to, aby človek vypol.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Filip Mešár (@f.mesar)

Neviem si predstaviť, že by som po sezóne povedal Peti Vlhovej, aby sa v jedálni obmedzovala, keď vidím, že je vycucnutá ako rezanec. Škaredo by sa na mňa pozrela. Aj jej opakujem, že keď je zábava, tak sa bavme poriadne a poďme bomby, keď trénujeme, tak opäť len bomby.

Zhadzuje trénované telo rýchlejšie ako netrénované?

Jednoznačne. Športovca, ktorý je navyknutý na výdaj, dovolenka poznačí menej. Ale prvé týždne prípravy bolia všetkých. Telo sa adaptuje postupne. Šimon Nemec bol nedávno na hokejovom šampionáte, po pártýždňovej pauze som ho začal opäť pripravovať a poviem vám, bol hotový. Pauzu bolo cítiť. Bol to šok. Potom sa rozbehol. Prvý týždeň som si z neho uťahoval, že by ho nedraftoval ani tunajší Švošov – dedinka na Liptove.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Klimčík #Šimon Nemec #Filip Mešár