Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinský minister: Cieľom je úplná izolácia Rusov od svetového športu

Minister mládeže a športu Ukrajiny Vadim Guttsait uviedol, že voči Rusku a Bielorusku bolo v športe uvalených už 125 sankcií.

02.06.2022 07:30
Vadim Guttsait - minister mládeže a športu... Foto:
Vadim Guttsait - minister mládeže a športu Ukrajiny.
debata (14)

Guttsaitove vyjadrenia o počte týchto trestov citovala tlačová služba ministerstva v správe agentúry Interfax.

Podľa nej je cieľom sankčných opatrení vylúčiť Rusko a Bielorusko z medzinárodných športových organizácií, zbaviť športovcov týchto krajín práva zúčastňovať sa na medzinárodných súťažiach či organizovať podujatia.

Oleksandr Zinčenko Čítajte viac Ukrajinská hviezda sa rozplakala. Rusi ničia mestá, snívame o konci vojny

„Našim cieľom je úplná izolácia Rusov a Bielorusov od svetového športu, kým sa neobnoví územná celistvosť Ukrajiny a nenahradia sa všetky nimi spôsobené škody," zdôraznil Guttsait.

Konkrétne bolo uvalených už 43 sankcií proti Rusom a Bielorusom v oblasti olympijských, 68 pri neolympijských športoch a 12 voči paralympijským športom.

Marc Rosset si v polovici mája zahral exhibične tenis so svetovou dvojkou Daniilom Medvedevom. Čítajte viac Legendárny Švajčiar o zákaze: Rusi nie sú jediní, ktorí išli do vojny

Medzi doteraz najvýraznejšie patrí zákaz účasti krajín na júlových Svetových hrách v americkom Birminghame ako aj zákaz účasti na marcovej paralympiáde v Pekingu.

Okrem iného nejakú formu trestov uvalili aj Medzinárodná basketbalová federácia, Medzinárodná tenisová federácia ako aj Európska futbalová únia.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #sankcie #vojna na Ukrajine #Vadim Guttsait