Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Protest trénera proti krajine. Pred duelom odmietol počúvať hymnu USA

Tréner bejzbalového tímu San Francisco Giants Gabe Kepler sa odhodlal k neštandardnému kroku pred zápasom s Cincinnati Reds v Major League Baseball.

30.05.2022 13:00
Bejzbalový tréner Gabe Kepler. Foto:
Bejzbalový tréner Gabe Kepler.
debata (2)

V prípade Keplera išlo o protest proti politickému smerovaniu krajiny po minulotýždňovej streľbe v základnej škole v Texase.

„Neplánujem prísť na hymnu, kým nebudem mať lepší pocit zo smerovania našej krajiny,“ povedal Kepler pred začiatkom série zápasov proti Cincinnati.

Tréner Golden State Warriors Steve Kerr. Čítajte viac Masaker v Texase rozzúril trénera: Kedy už začneme niečo robiť?

Z vyše 30-členného tímu Giants si napokon vypočulo hymnu len sedem ľudí: dvaja tréneri, štyri hráči a atletický tréner.

Kepler pred svojim krokom použil osobný blok na diskusiu o smrti 19 detí a dvoch učiteľov zastrelených v škole v mestečku Uvalde.

Silvio Berlusconi. Čítajte viac Berlusconi je späť vo veľkom futbale. Jeho klub postúpil do Serie A

V príspevku s titulkom „Domov statočných“ Kepler napísal: „Politikov si volíme, aby zastupovali naše záujmy. Po streľbe nám bolo povedané, že potrebujeme zamknuté dvere a ozbrojených učiteľov,“ uviedol bejzbalový kouč.

Podľa neho sa politici rozhodli, že lobistický a zbrojný priemysel sú dôležitejšie ako sloboda detí a ich navštevovanie škôl bez toho, aby potrebovali nepriestrelné vesty a aktívne cvičenia v streľbe.

Rafael Nadal Čítajte viac Paríž uvidí bitku odvekých rivalov. Nadal ustál drámu a vyzve Djokoviča

„Nie som stotožnený so stavom tejto krajiny. Prial by som si, aby moje nepohodlie neohrozilo moju integritu. Keď nie si spokojný so svojou krajinou, dáš to najavo protestom,“ napísal Kepler.

Čiastočne svojim vyhlásením a skutkom napodobnil svojho basketbalového kolegu z NBA Steva Kerra, ktorý sa v deň masakru rozhodol venovať celú tlačovú konferenciu výzve na presadenie nových zákonov o kontrole zbraní v USA.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #bejzbal #americká hymna