Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia zlatá jazda na ME. Mladé Slovenky nedali konkurentkám šancu

Slovenské kanoistky získali na domácich majstrovstvách Európy vo vodnom slalome zlaté medaily v 3xC1 žien.

27.05.2022 14:19 , aktualizované: 14:56
SR Liptovský Mikuláš šport vodný slalom... Foto: ,
Zuzana Paňková.
debata

Hliadka v zložení Emanuela Luknárová, Zuzana Paňková a Soňa Stanovská triumfovala v piatkovom finále tímovej súťaže pred Francúzskom (+1,44 s) a Českom (+1,68). Slovenky tak obhájili vlaňajšie zlato z talianskej Ivrei.

Slovenky pôvodne figurovali na štvrtom mieste, pretože dostali 50-sekundovú penalizáciu za minutie ôsmej bránky.

Jury im však trest dodatočne upravila na dvojsekundový a v konečnom hodnotení tak predstihli Francúzky.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Pre tie by to bol prvý triumf na ME v tejto disciplíne a druhé zlato na Liptove, keďže vo štvrtok triumfovali v ženskej 3×K1.

Tri medailové hliadky boli napokon jediné, ktoré sa zaobišli bez väčších trestov, pričom slovenská mala s dvomi trestnými sekundami najčistejšiu jazdu. Z minuloročného tímu štartovala len Paňková a v 17 rokoch si tak pripísala na konto druhý európsky titul.

Menej sa darilo v C1 mužom, ktorí obsadili štvrté miesto. Na víťazných Nemcov stratili 5,56 sekundy a nepodarilo sa im tak pridať do zbierky trinásty európsky titul ani sedemnásty cenný kov.

Matej Benuš Čítajte viac Dominancia Slovákov. Z kvalifikácie na ME si urobili vlastné preteky

Aj tím v zložení Matej Beňuš, Marko Migorodský a Alexander Slafkovský sa dočkal zmiernenia trestu – pôvodný 50-sekundový trest z ôsmej bránky bol zmenený na dvojsekundový.

Na pódium to však nestačilo a na bronzové Španielsko stratili kanoisti 1,11 sekundy. Okrem spomínanej chyby „ťukol“ do druhej červenej bránky s číslom päť víťaz piatkovej kvalifikácie Slafkovský.

Striebro získali prekvapivo Poliaci, pre ktorých je to najlepší výsledok na ME v tímovej „céjednotke“ od roku 2016, keď skončili druhí tiež v Liptovskom Mikuláši. Bronz spred šiestich rokov zopakovali aj Španieli.

ME v Liptovskom Mikuláši – finále:
3×C1ž: 1. SLOVENSKO (Emanuela LUKNÁROVÁ, Zuzana PAŇKOVÁ, Soňa STANOVSKÁ) 131,13 s (2), 2. Francúzsko (Laurene Roisinová, Marjorie Delassusová, Lucie Bauduová) +1,44 (12), 3. Česko (Gabriela Satková, Tereza Fišerová, Martina Satková) +1,68 (10), 4. Veľká Británia +46,39 (56), 5. Nemecko +51,78 (60), 6. Slovinsko +113,77 (110)

Najlepšie platení športovci planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giannis Antetokounmpo (basketbal): 80,9...
debata chyba
Viac na túto tému: #vodný slalom #Soňa Stanovská #Emanuela Luknárová #Zuzana Paňková