Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Športovci nesmú, funkcionári môžu. Rusi budú na zasadnutí MOV

Na rokovaní Medzinárodného olympijského výboru v Lausanne sa môžu zúčastniť aj členovia MOV - bývalá skokanka o žrdi Jelena Isinbajevová či šéf tenisu Šamil Tarpiščev.

17.05.2022 07:30
Jelena Isinbajevová patrila v nedávnej... Foto:
Jelena Isinbajevová patrila v nedávnej minulosti k pýche ruského športu.
debata

Ich účasť na vyvoláva otázky najmä v súvislosti s hromadným zákazom účasti ruských športovcov a národných tímov na rôznych športových šampionátoch po celom svete.

Aktuálne napríklad nesmú na MS v hokeji štartovať reprezentácie Ruska a Bieloruska, neustále sa tiež rieši neúčasť tenistov z týchto dvoch krajín na júnovom Wimbledone.

Marek Hamšík Čítajte viac Jeden z najpamätnejších dní v mojej kariére. Hamšík si užíval prvý titul

No vyzerá to tak, že tieto sankcie sa nevzťahujú na ruské funkcionárske špičky, ktoré pôsobia v Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV).

Jeho hovorca Mark Adams potvrdil, že bývalá skokanka o žrdi Jelena Isinbajevová, prezident Ruskej tenisovej federácie Šamil Tarpiščev aj bývalý bežec na lyžiach Vitalij Smirnov sa môžu zúčastniť zasadnutia Výkonného výboru, ktoré bude tento týždeň v Lausanne.

„MOV ich volí ako jednotlivcov a potom ich MOV deleguje ako veľvyslancov športových organizácii v ich krajine,“ uviedol hovorca MOV.

Najlepšie platení športovci planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giannis Antetokounmpo (basketbal): 80,9...

Ako doplnil, MOV iba odporučil športovým zväzom, aby Rusi a Bielorusi nesúťažili, alebo štartovali len pod neutrálnou vlajkou. Proti Ruskému olympijskému výboru ani ruským členom MOV však neboli uvalené žiadne sankcie.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Medzinárodný olympijský výbor #vojna na Ukrajine