Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Outsider na slávnych pretekoch uchvátil svet. Jeho finiš prirovnali k Saganovi

Pred zrakmi 150-tisíc fanúšikov sa odohral moment, ktorý očaril svet. Víťazom dostihových pretekov Kentucky Derby sa minulý víkend stal outsider Rich Strike s džokejom Sonnym Leonom s kurzom 80:1.

10.05.2022 14:51
Rich Strike Foto: ,
Rich Strike víťazí v pretekoch Kentucky Derby.
debata

Postaral sa tak o druhé najväčšie prekvapenie v dejinách podujatia po triumfe Doneraila ešte z roku 1913 s kurzom 91:1.

Rich Strike pritom na 148. ročníku nemal ani štartovať, keďže bol len medzi náhradníkmi.

Po odstúpení Ethereal Roada sa však napokon postavil na štart a vďaka skvelému záveru vyhral pred favorizovanými Epicenterom a Zandonom.

Pozrite si videá:

„Keď dobehol do cieľa, od radosti som omdlel,“ povedal tréner Eric Reed pre agentúru AP. Rodák z Kentucky zaznamenal prvý triumf v slávnych dostihoch v kariére.

„Vedel som, že kôň na to má, preto som naňho posadil Sonnyho, ktorý ho veľmi dobre pozná. Napokon ukázal najlepšiu jazdu, akú som kedy videl,“ dodal Reed.

Pri požiari pred šiestimi rokmi mu zahynulo 23 koní, zachrániť sa podarilo 13. V ťažkých momentoch uvažoval o tom, že s trénovaním sa rozlúči.

Videá z pretekov majú milióny pozretí. Jeden z fanúšikov na sociálnych sieťach dokonca spôsob, akým Rich Strike načasoval útok a prebojoval na čelo, prirovnal k víťazným finišom najväčšej slovenskej cyklistickej hviezdy.

„Máme tu do činenia s Petrom Saganom približne z roku 2018,“ našiel paralelu v rozličných športoch.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #dostihy #Kentucky Derby #Rich Strike