Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov exšéf sa skrýva: Leukémiu som prežil, možno ma zabije Kremeľ

Oleg Tiňkov v polovici apríla ostro kritizoval ruskú inváziu na Ukrajine, po ktorej sa ocitol na sankčnom zozname západných krajín. Známy podnikateľ prvýkrát vystúpil proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

03.05.2022 06:50
Oleg Tiňkov, Peter Sagan Foto:
Oleg Tiňkov a Peter Sagan na snímke z roku 2016.
debata (9)

V emocionálnom príspevku na instagrame vyjadril presvedčenie, že v Rusku síce žijú „debili, ktorí maľujú Z“, ale deväťdesiat percent obyvateľov je proti vojenskému konfliktu.

„Keď generáli vytriezvejú z opice, uvedomia si, že majú pos.atú armádu. Ako môže byť armáda dobrá, keď všetko ostatné v krajine je na ho.no a utopené v pochabosti a servilite?“ rozohnil sa.

Je jediným ruským magnátom, ktorý sa verejne postavil proti vojne takým ostrým jazykom.

Oleg Tiňkov cyklistika Tinkoff Čítajte aj Saganov exšéf v problémoch. Američanom má zaplatiť pol miliardy

Ako prezradil pre New York Times, deň po kritickom príspevku ho Kremeľ prinútil predať svoj podiel v druhej najväčšej ruskej banke za cenu, o ktorej nemohol vyjednávať.

Tiňkov povedal, že musel vziať to, čo sa ponúkalo: „Bol som ako rukojemník – vezmi, čo ti ponúknu. Vynútili zúfalý predaj, výpredaj,“ uviedol.

Vedúcich pracovníkov Tinkoff Bank mala podľa jeho slov kontaktovať administratíva Putina a dostali príkaz prerušiť vzťahy pod hrozbou znárodnenia banky.

Pred niekoľkými dňami 35-percentný podiel predal spoločnosti TCP Group Holdings, ktorá vlastní Tinkoff Bank.

Oleg Tiňkov na archívnej snímke. Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Oleg Tiňkov Oleg Tiňkov na archívnej snímke.

Prešiel do rúk konglomerátu Interros. Jeho vlastníkom je Vladimir Potanin označovaný za najbohatšieho Rusa a Putinovho blízkeho spojenca.

Ako pokračoval Tiňkov, svoj podiel v banke predal za približne tri percentá jeho skutočnej hodnoty.

Momentálne sa zdržuje na neznámom mieste a najal si bodyguardov. Priatelia s kontaktmi na bezpečnostné služby mu podľa The Times povedali, že by mohol mať obavy o svoj život.

„Hoci som prežil leukémiu, možno ma zabije Kremeľ,“ uviedol.

Z funkcie predsedu Tinkoff Bank odišiel v roku 2020, keď mu lekári diagnostikovali spomínané ochorenie.

Švajčiarsko Cyklistika Okolo Romandie Vlasov Čítajte aj Ruská hviezda ovládla slávne preteky. Ako je to možné, hnevajú sa v USA

Pre slovenských fanúšikov je známy pôsobením vo svetovej cyklistike. Za ruského boháča jazdil aj Peter Sagan, k spojeniu došlo pred sezónou 2015.

„Nepodpísal som ťa, aby si vyhrával bodovačku na Okolo Švajčiarska. Chcem Roubaix, Flámsko a Primaveru! V podstate mi dlhuješ svoju marcovú a aprílovú výplatu,“ opísal Sagan správanie svojho šéfa vo svojej autobiografii Môj svet.

Magazín Forbes pred pár týždňami uviedol, že Tiňkovov majetok sa po uvalených sankciách náramne scvrkol. Počas najväčších úspechov odhadovali jeho hodnotu 7,7 miliárd USD, teraz vypadol z rebríčka miliardárov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Oleg Tinkov #vojna na Ukrajine