Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruský olympionik má sankcie na háku: Môžem si robiť, čo len chcem

Od Medzinárodnej plaveckej federácie dostal Jevgenij Rylov za verejnú podporu invázie na Ukrajinu 9-mesačný zákaz činnosti. Tento týždeň štartuje na národných majstrovstvách Ruska.

29.04.2022 12:30
Jevgenij Rylov. Foto:
Dvojnásobný olympijský víťaz z Tokia Jevgenij Rylov počas marcového podujatia na štadióne Lužniky.
debata (29)

Rylov nenašiel na olympijských hrách v Tokiu premožiteľa v disciplínach 100 a 200 metrov znak. „Myslím, že tých deväť mesiacov prežijem. Do konca roka aj tak nie sú žiadne medzinárodné preteky, takže o moc neprichádzam,“ uviedol počas národných majstrovstiev v Kazani.

Práve v tomto meste sa pritom v decembri mali uskutočniť majstrovstvá sveta v krátkom bazéne. Medzinárodná plavecká federácia FINA však toto podujatie Rusku odobrala. Rylov ju aj tak chcel bojkotovať.

Viktoria Azarenková. Čítajte viac Nedáva to zmysel. Azarenková chce, aby zakročili proti Wimbledonu

„Rozhodol som sa podporiť ruských paralympionikov a všetkých ostatných ruských športovcov, ktorí boli vyradení z medzinárodných súťaží a odmietam ísť na MS.“

Národný šampionát v Kazani nepatrí pod hlavičku FINA a tak na domácom šampionáte môže plávať. V pondelok vybojoval bronz na 100 metrov znak, dnes pôjde na dvojnásobnej trati.

Zákaz činnosti dostal preto, že sa v polovici marca zúčastnil na štadióne v Lužnikách na podujatí na podporu prezidenta Vladimira Putina. Na bude mal písmeno Z symbolizujúce ruskú vojenskú akciu.

Vladislav Treťjak. Čítajte viac Optimista Tretiak: Operácia sa skončí, potom treba obnoviť vzťahy

„Bol som pozvaný na koncert na oslavu výročia Krymu a to sa ľuďom nepáčilo,“ vysvetľoval Rylov svoju prítomnosť na podujatí. „Na území svojho štátu si môžem robiť čo chcem.“

Okrem dlhých mesiacov bez medzinárodných súťaží sa musel Rylov rozlúčiť aj so sponzorskou zmluvou s firmou Speedo.

„Nemusia ma mať všetci radi. Len moja priateľka, matka a svokra,“ vtipne poznamenal s tým, že tejto negatívnej pozornosti sa mu dostáva len preto, že bol na olympiáde úspešný.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Jevgenij Rylov