Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je jedným z mála. Ruský olympijský víťaz sa otočil Putinovi chrbtom

Má štyri tituly majstra sveta, vyhral olympijské zlato v Riu 2016. Aleksander Lesun odmietol podporiť kroky ruského prezidenta.

14.04.2022 18:15
Vladimir Putin a Alexander Lesun po zisku zlata... Foto:
Vladimir Putin a Alexander Lesun po zisku zlata na olympijských hrách v Rio de Janeiro.
debata (37)

Aj preto sa bývalý hviezdny päťbojár Lesun zmieril so skutočnosťou, že pravdepodobne už nikdy nebude súťažiť. 34-ročný športovec sa narodil v Bielorusku v časoch Sovietskeho zväzu.

Uviedol, že bol hrdý na to, že mohol súťažiť pod ruskou vlajkou v časoch, keď získaval jedno zlato za druhým. No udalosti posledných necelých dvoch mesiacov ho zmenili.

volejbal, ME Čítajte viac Počúvať ruskú hymnu? Nepredstaviteľné. MS majú nové dejiská

Lesun je jedným z mála prominentných ruských športovcov, ktorí verejne kritizovali Putina za prebiehajúcu inváziu na Ukrajinu. Väčšina sa totiž obáva o svoju bezpečnosť, alebo bezpečnosť svojich rodín, ak nebudú rešpektovať vôľu prezidenta krajiny.

Rusko, futbal Čítajte viac Súd zverejnil dôvod, prečo FIFA nechce Rusko na šampionáte v Katare

„22. februára som skončil so športovými aktivitami a o dva dni sa začali udalosti na Ukrajine. Čo som cítil? Môžem nadávať?“ opýtal sa v rozhovore pre BBC Sport.

Podľa neho povedať, že bol šokovaný je, akoby nepovedal vôbec nič. „Pochopil som, že svet už nikdy nebude ako predtým,“ uviedol Lesun.

Lesun povedal, že kedysi považoval Rusko za „niečo, čo mu je srdcu drahé, niečo silné a skvelé". Teraz sa však hanbí za krajinu, pre ktorú získal medailu na siedmich samostatných Majstrovstvá sveta v modernom päťboji.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #Aleksander Lesun