Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Putin, náš prezident. Takto vyzerá propaganda v ruskom štýle

Zatiaľ čo na Ukrajine umierajú nevinní ľudia a svet kroky Vladimira Putina jednoznačne odsudzuje, v Rusku naplno zúri propaganda - na podporu vojny.

23.03.2022 06:50
debata (41)

Nevyhli sa jej ani tamojšie hokejové kluby – či už v KHL alebo vo VHL. Podľa viacerých zdrojov mali dostať od národného zväzu list, v ktorom im jeho predstavitelia dávajú jednoznačné odporúčania.

Alebo skôr – rozkazy…

„Všetci prechádzame ťažkým obdobím. Vo všetkých spravodajských zdrojoch sa objavuje množstvo informácií, veľmi často nepravdivých,“ píše sa v správe.

Alexander Boľšunov, Vladimir Morozov, Jevgenija Tarasovová Čítajte viac S Putinom, "Z" na hrudi. Je to choré! Riskoval by ruský hrdina basu?

„Podpora vlastnej krajiny počas vojny je jediná možná reakcia normálneho človeka. Žiadame vás preto o podporu tejto akcie a o spoluprácu s fanúšikmi v otázke podpory našej armády,“ dopĺňa údajne zväz.

Ten mal do klubov rozposlať aj plagáty, na ktorých je zobrazený šéf Kremľa. Dopĺňa ho jednoznačný popis: Putin, náš prezident.

Na svojom twitterovom účte to dokumentuje napríklad Karl Mansson, redaktor portálu hockeynews.com. Švéd pridal záber z Voskresensku, ktorý pôsobí vo VHL.

Kluby vraj majú propagandu šíriť aj prostredníctvom veľkoplošných obrazoviek na štadiónoch. Svoje kroky majú zdokumentovať a zaslať na zväz.

Podpory ruských vojsk sa evidentne neštítia ani v KHL. Počas jedného z duelov na ľade Dynama Moskva sa na takzvanej kocke objavilo písmeno Z – to, ktoré sa nachádza na ruskej bojovej technike.

Podobné obrázky pochádzajú aj z Kazane.

„K tomu pridal klub aj heslovité popisy. Prvý znel – pre víťazstvo. A druhý – pre mier,“ okomentoval dianie Mansson.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #ruský hokej