Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na pódiu s Putinom. Hviezdy ruského športu podporili prezidenta

Ruské moderné gymnastky či krasokorčuliari mali na zhromaždení na bundách kontroverzné písmeno Z.

20.03.2022 08:30
Dvojičky Dina a Arina Averinové. Foto:
Dvojičky Dina a Arina Averinové.
debata (53)

Dina a Arina Averinové patria medzi najúspešnejšie moderné gymnastky posledných rokov. No tentokrát sa nezviditeľnili na šampionáte či olympijských hrách, ale na politickom mítingu prezidenta Vladimira Putina.

Zúčastnili sa zhromaždenia podporujúceho inváziu na Ukrajinu. Spoločne s nimi stáli na pódiu štadióna Lužniki aj krasokorčuliari Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov, Nikita Katsalapov a Victoria Sinitsinová.

Jaroslava Mahučichová Čítajte viac Dojímavý príbeh atlétky z Ukrajiny. Na MS išla tri dni a získala zlato

Všetci sú to olympijskí medailisti z letných hier v Tokio a nedávnych zimných v Pekingu. Na štadióne si malo prejav prezidenta Putina vypočuť takmer 200-tisíc ľudí.

Po ruskej invázii na Ukrajinu minulý mesiac Medzinárodný olympijský výbor odporučil, že športovcom a funkcionárom z krajiny by mali byť zakázané všetky medzinárodné športové podujatia.

Antonio Rüdiger. Čítajte viac Prvý utečenec od Abramoviča. Hviezdny obranca pôjde do Juventusu

Ak športovci nemôžu byť vylúčení zo súťaže, mali by súťažiť ako neutrálni s odporúčaním, aby neboli zobrazené žiadne národné symboly, farby, vlajky alebo hymny.

Medzinárodná gymnastická federácia začiatkom tohto mesiaca oznámila, že sa bude riadiť radami MOV, čo znamená, že dvojčatám Averinovým nie je dovolené súťažiť.

Kuan-jü Čou. Čítajte viac Rusa sa zbavili, Číňan debutoval. Čou pri premiére v F1 prekvapil

Niektoré riadiace orgány sa však rozhodli umožniť ruským športovcom pokračovať v súťažiach, pričom výkonný riaditeľ tenisovej WTA Steve Simon svoje rozhodnutie obhajoval.

„Veľmi, veľmi silno cítim, že títo individuálni športovci by opäť nemali byť tými, ktorí sú potrestaní rozhodnutiami autoritárskeho vedenia, ktoré zjavne robí hrozné, odsúdeniahodné veci,“ povedal.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #moderná gymnastika #Putinova vojna