Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sláva Ukrajine! Legendárny Kličko posiela Rusom silný odkaz

Vladimir Kličko tvrdí, že Ukrajina má "nekonečnú vôľu existovať". Bývalý kráľ svetového boxu v ťažkej váhe sa takto vyjadril na sociálnych sieťach uprostred ukrajinsko-ruského napätia.

24.02.2022 06:30
Vladimir Kličko Foto:
Vladimir Kličko.
debata (7)

Obavy z veľkého konfliktu v odštiepeneckej oblasti Donbasu sa v posledných dňoch výrazne zvýšili. Predovšetkým potom, ako ruský prezident Vladimir Putin v pondelok oficiálne uznal Doneckú ľudovú republiku (DĽR) a Luhanskú ľudovú republiku (LĽR), ktoré boli predtým súčasťou Ukrajiny.

Putin následne nariadil ruským jednotkám vstúpiť do regiónu. S nálepkou – mierové sily.

Západní spojenci Ukrajiny tvrdia, že Rusko plánuje rozsiahlu inváziu na územie svojho suseda, hovorí sa dokonca aj o Kyjeve. Moskva však opakovane popiera, že by mala agresívne úmysly. Bývalý kráľ zjednotenej svetovej ťažkej váhy Kličko na Twitteri vyhlásil, že Ukrajina bude stáť pevne.

„Uistite sa, že Ukrajina je silná!“ napísal 45-ročný exboxer po anglicky.

„Máme silné hlavné mesto Kyjev, silné mestá, dediny a silných, pevných a zjednotených ľudí, ktorí si cenia predovšetkým svoju nezávislosť, suverenitu a mier v Európe. Jeho vôľa existovať je nekonečná. Sláva Ukrajine!“ doplnil.

Vladimir Kličko. Foto: ZURAB KURTSIKIDZE / EPA / Profimedia
Vladimir Kličko Vladimir Kličko.

Pripomíname, že brata Kličkovci patria medzi najznámejšie postavy ukrajinského športu. Za svoju vlasť sa v uplynulých hodinách postavil aj legendárny futbalista Andrej Ševčenko.

Brat Vladimira Klička, Vitalij, je aktuálne starostom hlavného mesta Kyjev. Na sklonku minulého roka sa nechal počas armádneho cvičenia odfotiť so zbraňou v ruke.

„Mnohí z nás slúžili v armáde a tieto zručnosti je potrebné si obnoviť. Myslím si, že takéto školenie je nevyhnutné pre najvyšších i stredných predstaviteľov krajiny, ktorá je vo vojne už takmer osem rokov,“ povedal Kličko pre noviny.

Počas kariéry Vitalija Klička volali Dr. Ironfist, dnes tvrdí, že jeho bojovný pôvod by najväčšiemu ukrajinskému mestu v prípade konfliktu dobre poslúžil.

„Myslím si, že je to skôr o charakterových črtách, ktoré zdieľajú všetci profesionálni športovci. Sebadisciplína, pedantnosť, vytrvalosť a silný zmysel pre sústredenie sú kľúčové princípy, ktoré vám pomôžu uspieť bez ohľadu na to, čo robíte,“ odpovedal pre Telegraph.

Vitalij Kličko, bývalý boxerský šampión. Foto: Instagram
Vitalij Kličlko Vitalij Kličko, bývalý boxerský šampión.

„Pokiaľ ide o môj status celebrity, moje kontakty sú veľmi užitočné a poskytujú mi veľkú výhodu,“ dodal. „Ukrajina totiž nemôže prekonať ťažké výzvy, ktorým čelí, bez priateľov a spoľahlivých partnerov.“

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #konflikt #box #Vladimir Kličko #vojna na Ukrajine