Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jedna z najúspešnejších plavkýň končí: Už môžem ísť hocikedy na kávu

Holandská plavkyňa Ranomi Kromowidjojová oznámila vo veku 31 rokov koniec aktívnej kariéry.

28.01.2022 06:41
Ranomi Kromowidjojová Foto: ,
Ranomi Kromowidjojová.
debata

Trojnásobná olympijská šampiónka počas 16-ročnej úspešnej kariéry získala aj tri tituly majsterky sveta v dlhom bazéne, resp. 14 zlatých medailí z MS v krátkom bazéne.

„Po 16-tich rokoch na top úrovni moja profesionálna kariéra dospela ku koncu. Plávanie vždy bude mojou vášňou, ale už nie na profesionálnej úrovni,“ napísala na sociálnej sieti.

„Môžem napísať knihu, aby som poďakovala všetkým, ktorí pre mňa sú alebo boli dôležití. V najbližšom čase si konečne budem môcť spontánne zájsť na kávu,“ dodala.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ranomikromo (@ranomikromo)

Kromowidjojová vybojovala prvé olympijské zlato na OH 2008 v Pekingu v štafete na 4×100 m voľný spôsob spolu s Inge Dekkerovou, Femke Heemskerkovou a Marleen Veldhuisovou.

O štyri roky neskôr v Londýne vyhrala oba individuálne krauly, šprint na 50 m, resp. kráľovskú stovku.

Na MS v 50-metrovom bazéne získala zlato v štafete na 4×100 m v.sp. v Ríme a Šanghaji, resp. na 50 m v.sp. v Barcelone a k nim pridala aj osem strieborných, resp. šesť bronzových medailí.

Matej Duša Čítajte viac Zaplával nový slovenský rekord. Dušu delilo 16 stotín od finále MS

V krátkom bazéne na MS okrem štrnástich titulov nazbierala ďalších 9 strieborných a päť bronzových medailí. Na konte má aj 6 titulov majsterky Európy v dlhom, resp. 18 v krátkom bazéne. Informovala o tom agentúra AP.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Ranomi Kromowidjojová