Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najpopulárnejší slovenskí športovci sú známi. Meno skokanky roka neprekvapí

Najznámejším slovenským športovcom v rebríčku domácej popularity je stále cyklista Peter Sagan.

10.11.2021 17:34
Peter Sagan a fanúšik Foto: ,
Malý fanúšik Petra Sagana s autogramom od slovenskej hviezdy.
debata

Informáciu priniesol oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), ktorý prezentoval prieskum agentúr OBOR a 2muse na vzorke 1014 respondentov.

V roku 2021 najvyšší vzostup zaznamenali lyžiarka Petra Vlhová, futbalista Milan Škriniar a olympijská šampiónka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková.

"Minulý rok sme spolu s 2muse uverejnili rebríček dvadsiatich najznámejších športovcov Slovenska.

Mnohým firmám pomohol v rozhodovaní sa, či v utvrdzovaní sa, že si vybrali pre partnerstvo skutočne vplyvného športovca,“ cituje Vladimíra Jančeka z agentúry OBOR web olympic.sk.

Podľa spomenutého prieskumu až 60 percent respondentov poznalo Petra Sagana, u lyžiarky Petry Vlhovej to bola približne polovica opýtaných.

Petra Vlhová, Federica Brignoneová Čítajte viac Z parády je prepadák. Prečo Vlhová a ďalšie hviezdy nejdú do Lechu?

V porovnaní s vlaňajškom „známosť“ Vlhovej stúpla o 22 percent a v tomto smere jej patrí titul skokanky roka. Tretí v hodnotení je chodec Matej Tóth (37 percent), za ním o jedno percento je futbalista Marek Hamšík.

Vďaka úspešnému pôsobeniu na ME i v Interi Miláno sa v rebríčku objavil aj futbalový obranca Milan Škriniar, ktorý sa v popularite vyšplhal na 9 percent.

Novou tvárou v dvadsiatke najznámejších je aj Zuzana Rehák Štefečeková, ktorú verejnosť začala viac vnímať po zlatej olympijskej jazde okorenenej absolútnym svetovým rekordom na OH v Tokiu.

SR Veľké Úľany šport SOŠV Tokio2020 OH TTX Čítajte viac SOŠV ocenil športovcov z Tokia. Mali sme čo oslavovať, vraví Siekel

Sedem percent respondentov uviedlo, že pozná Zuzanu Rehák Štefečekovú.

Do elitnej dvadsiatky sa dostalo päť priezvisk hokejistov, dovedna štyroch futbalistov, dvoch atlétov, dvoch tenistiek aj dve biatlonové priezviská, po jednom zástupcovi cyklistiky, lyžovania, vodného slalomu, streľby a plávania.

V popularite najväčší pokles s vlaňajškom zaznamenali Dominika Cibulková (tenis, mínus 11 percent), Anastasia Kuzminová (biatlon, mínus 8 percent) a Michal Martikán (vodný slalom, mínus 5 percent).

Fed Cup Dominika Cibulkova Čítajte viac Zápasy za Slovensko ma vyžmýkali. Milovala som ich najviac zo všetkých

"Aj v športe často platí pravidlo – zíde z očí, zíde z mysle. Preto je pre exšportovcov dôležité byť aktívny aj po športovej kariére, napríklad na sociálnych sieťach,“ dodal Vladimír Janček.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Dominika Cibulková #Petra Vlhová