Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súpera si napozeral na videu. Prvý Slovák na paralympiáde začal výborne

Slovenský parastolný tenista Martin Ludrovský úspešne vstúpil do PH 2020 v Tokiu. V stredajšom úvodnom stretnutí v F-skupine dvojhry zdolal Thajčana Thirayua Chueawonga 3:1.

25.08.2021 09:09 , aktualizované: 15:26
Martin Ludrovsky Foto:
Martin Ludrovský.
debata

Ludrovský zasiahol do hry ako prvý Slovák na podujatí. "Bol to veľmi ťažký zápas. Na paralympiáde sú vždy také, ale tento špeciálne. Nikdy predtým som s ním nehral, nemal som s ním žiadnu skúsenosť.

Musel som si ho napozerať na videu. O to som radšej, že som vyhral," uviedol paralympijský šampión zo súťaže družstiev z Londýna 2012 pre portál paralympic.sk.

Druhým súperom Ludrovského v skupine bude vo štvrtok Luis Flores z Čile. Pôjde o piaty vzájomný súboj.

„Ak sa nemýlim, mám to s ním zatiaľ 3:1 na zápasy, ale v poslednom čase sa veľmi zlepšil. Budem musieť byť oveľa koncentrovanejší a dávať si pozor na jeho servis. A byť odvážny,“ dodal Ludrovský, ktorý si nedáva špecifické ciele: „Radšej nie, idem od zápasu k zápasu a uvidí sa.“

Z víťazstva sa tešil aj Boris Trávníček. Dvadsaťtriročný debutant na paralympiáde vyhral 3:2 na sety nad Thajčanom Wanchaiom Chaiwutom, hoci v rozhodujúcom sete prehrával 3:5 aj 6:7.

„Aj na majstrovstvách sveta pred tromi rokmi som s ním vyhral a tiež to bol divoký zápas. Boli to nervy, ako na hojdačke, ale nakoniec rozhodli tri loptičky v rozhodujúcom sete v môj prospech. Som strašne rád. Aj z toho, že som sa sem dokázal prebojovať, aj z toho, že mám za sebou víťazný úvod,“ radoval sa Trávníček.

Päťsetový zápas neustál Peter Mihálik. Zdolal ho Kórejčan Kim Young-Gun, hoci musel otáčať zo stavu 1:2 na sety. Alena Kánová proti Kórejčanke Yoon Jiyu veľa šancí nedostala a prehrala 0:3.

„Nevedela som sa proti nej dostať poriadne do hry. Ešte aj prasiatka jej padali. Je rýchla, mala výborný servis. Treba uznať, bola dobrá,“ priznala slovenská reprezentantka.

Paralympijské hry v Tokiu – 1. súťažný deň
Parastolný tenis – zápasy v skupinách
muži – 1. kolo: Martin LUDROVSKÝ (SR) – Thirayu Chueawong (Thaj.) 3:1 (7, –8, 9, 8), Kim Young-Gun (Kór. rep.) – Peter MIHÁLIK (SR) 3:2 (8, –12, –14, 10, 8), Boris TRÁVNÍČEK (SR) – Wanchai Chaiwut (Thaj.) 3:2 (18, –1, 2, –6, 8)
ženy – 1. kolo: Yoon Jiyu (Kór.) – Alena KÁNOVÁ (SR) 3:0 (5, 3, 7)

debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #Martin Ludrovský #parastolný tenis