Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mokošová hľadí na bronz. Splní si aj olympijský sen?

Vylúštila niekoľko sudoku. Počúvala piesne britskej speváčky Adele. Občas prišlo aj na jogu. A, samozrejme, nevynechala ani tréning. Ten gymnastický, to je obrovská fuška.

19.07.2021 18:30
Barbora Mokošová Foto: ,
Barbora Mokošová.
debata

Trpezlivosť, drina i nutný relax pri záľubách priniesli Barbore Mokošovej odmenu. Keďže sa jej dočkala 20. decembra minulého roka, pokojne ju možno označiť za predčasný vianočný darček.

Bronzovú medailu z majstrovstiev Európy v Mersine má odloženú na stolíku pri posteli. Pozerá sa na ňu pravidelne. Každý deň aj niekoľkokrát. Na svoj milý rituál nezabudla ani pred minulotýždňovým odletom do dejiska olympiády.

„Áno, pozerala som sa na ňu aj pred odchodom do Tokia. Pripomína mi to, čo som dosiahla,“ vravela slovenským médiám Mokošová.

Dvadsaťštyriročná zverenka Martina Zvala predviedla na bradlách parádny výkon. Pre Slovensko získala historicky prvý cenný kov na kontinentálnom šampionáte.

„Nikdy na ten deň nezabudnem. Bol to neopísateľný moment. Podarilo sa mi niečo historické,“ radovala sa Mokošová.

Konkurencia v Mersine a Tokiu – to sú dve rozdielne veci. Kým v Turecku sa Mokošová dokázala z bradiel natiahnuť za medailou, na olympiáde ju čaká tuhý boj o postup do finále.

„Mám veľmi dobre natrénované a aj výbornú formu. Radi by sme prešli viacboj bez výraznejšieho zaváhania. Bude to však veľmi náročné a nabité. Ak by sa nám podarilo postúpiť medzi 24 najlepších, bol by to splnený sen,“ pokračovala Mokošová

Čo si najviac želá?

„Chcem byť čo najspokojnejšia s výsledkom a najmä, aby sme sa domov vrátili zdraví a v bezpečí,“ tvrdila presvedčivo.

Niektorým športovcom ročný odklad olympiády uškodil. Iným pomohol. Mokošovú možno zaradiť do druhej skupiny. Sympatická Bratislavčanka je najmä rada, že sa nezrealizoval drastický scenár so zrušením Hier.

Tokio, ilustračná Čítajte viac Toyota dáva ruky preč od Tokia, nemá to vraj zmysel. Česi majú problém

„Neskutočne sa teším. Bol to pre nás dlhý rok. Je to príjemná bodka za tým všetkým. Posledné dni som odpočítavala, aby sme už boli v Tokiu. Bude to pre mňa zážitok,“ doplnila.

Gymnastike sa venuje od roku 2004. Pred piatimi rokmi bola na olympiáde v Riu de Janeiro. Je sedemnásobnou účastníčkou majstrovstiev Európy, päťkrát bola na svetovom šampionáte. Zažila už kadečo, ale Tokio bude úplne odlišné.

"Bude to výnimočná olympiáda. Iná, so striktnými opatreniami. Aj napriek tomu som rada, že ich nezrušili, ale posunuli na neskôr. Bude to oslava pre všetkých športovcov po tom celom roku, ktorý sme museli zvládnuť.

Situácia bola náročná, niektorí nemohli trénovať a museli odchádzať do zahraničia. Bude to príjemná bodka aj pre ľudí. Užijú si to a pozrú si aj iné športy. Verím, že aj gymnastiku," uzavrela Mokošová.

Olympijský sľub športovcov pred OH 2020 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Emma Zapletalová počas slávnostného sľubu do...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #Barbora Mokošová