Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najdlhší staredown. Wildera prejdem ako parný valec, garantuje Fury

Britský boxer Tyson Fury sľubuje v súboji s Američanom Deontayom Wilderom rýchly knokaut. Ich tretí vzájomný zápas je na programe 24. júla v Las Vegas.

17.06.2021 11:37
Tyson Fury, Deontay Wilder Foto: ,
Tyson Fury a Deontay Wilder na tlačovej konferencii v Los Angeles.
debata

"Nemyslím si, že je na to mentálne, emočne a fyzicky pripravený.

Jeho rozhodnutie zúčastniť sa tohto súboja je skrátka nesprávne, a keď niečo robíte bez rozmyslu, môžete si ublížiť," reagoval Fury na informáciu, že Wilder odmietol finančnú kompenzáciu za vzdanie sa práva na odvetu.

Dvojica sa prvýkrát stretla v roku 2018, keď sa súboj skončil kontroverznou remízou.

V odvete vo februári 2020 triumfoval Fury technickým knokautom v siedmom kole, získal opasok organizácie WBC a uštedril súperovi prvú prehru v profesionálnej kariére.

Američan následne ponúkol viacero odôvodnení svojho neúspechu od priťažkého kostýmu, ktorý mal na sebe cestou do ringu, či typu rukavíc súpera.

koláž Čítajte viac Najhoršia výhovorka? Wilder viní z prehry ťažký oblek

„Ľudia, ktorí hľadajú výhovorky, ma unavujú. V boxe raz vyhráte, inokedy prehráte. Ak je niekto lepší, podáte si s ním po zápase ruku a sľúbite mu, že nabudúce ho dostanete. Tak to skrátka funguje,“ reagoval 32-ročný Brit.

Fury plánuje ísť do zápasu s váhou približne 150 kíl a ukončiť ho najneskôr v 3. kole: „Prejdem ho ako parný valec. To vám garantujem.“

Takzvaný staredown, moment, keď si súperi z bezprostrednej blízkosti hľadia do očí a snažia sa jeden druhého zastrašiť, označili za najdlhší v histórii boxu:

Tretí duel Furyho s Wilderom nariadil nezávislý arbiter Daniel Weinstein.

Fury tak musel odložiť zápas s krajanom Anthonym Joshuom o všetky štyri hlavné tituly v superťažkej hmotnostnej kategórii.

Verzia WBO preto zrejme nariadi Joshuovi povinnú obhajobu proti prednostnému vyzývateľovi Oleksandrovi Usykovi z Ukrajiny.

Pokiaľ Joshua i Fury uspejú vo svojich najbližších vystúpeniach, mohli by si zmerať sily koncom tohto roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tyson Fury #Deontay Wilder