Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia v Prešove. Na ihrisku zomrel extraligový hokejbalista

Nielen hokejbalový tím zo Svidníka smúti. Vo veku 40 rokov zomrel hráč tamojšieho extraligového celku HBK Lion Peter Gulík.

11.06.2021 08:24
debata (7)

Ako informovala stránka Slovenskej hokejbalovej únie na facebooku, obrancovi zrejme zlyhalo srdce priamo počas utorkového zápasu, ktorý si bol zahrať. Išlo o priateľský duel v Prešove s partiou hráča.

„Podľa toho, čo sme sa dozvedeli, v priebehu zápasu spadol ako podťatý. Spoluhráči aj privolaní záchranári sa ho snažili oživovať, ale márne.

Odkedy som sa dopočul túto hroznú správu, neviem sa s tým vyrovnať. Je mi to nesmierne ľúto," uviedol tréner hokejbalistov Lionu Rastislav Holečko pre Cas.sk o zverencovi s prezývkou Guľo, ktorý bol v poslednej sezóne aj kapitánom tímu.

"Ani si nedokážem predstaviť, čo musí prežívať Guľova rodina, ktorej chcem za celý mančaft vyjadriť úprimnú sústrasť. Budeme sa jej snažiť byť nápomocní v týchto ťažkých chvíľach,“ dodal Holečko.

Podľa jeho slov je to pre všetkých nepochopiteľné. Gulík bol „poctivák ako málokto“.

"Nikdy nehľadal výhovorky, ale spôsoby riešenia. Snažili sme okolo neho budovať nový tím, ktorého mal byť pilierom,“ doplnil tréner.

Číslo 45 vyradia

Správa šokovala a zasiahla aj prezidenta a zakladateľa tímu Jána Vooka. Pre spomínanú stránku si na Gulíka zaspomína takto:

„Guľo u nás pôsobil šesť rokov. Bol vzorom pre mladých, ktorých sa snažil usmerňovať. Jeho dres s číslom 45 si už nikto nikdy neoblečie. Budeme na neho vždy spomínať s úctou.“

V minulej sezóne si Gulík pripísal v Slovenskej hokejbalovej extralige štart v pätnástich zápasoch, zaznamenal štyri asistencie. V tomto ročníku odohral tri duely.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #hokejbal #Peter Gulík