Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bol obvinený z obťažovania detí. Tréner si siahol na život

Bývalý tréner gymnastiek USA John Geddert spáchal vo štvrtok samovraždu krátko po tom, čo ho obvinili z vyše dvoch desiatok trestných činov. Medzi nimi boli aj verbálne, fyzické a sexuálne zneužívanie mladých športovkýň.

26.02.2021 08:26
John Geddert Foto: ,
Gymnastický tréner John Geddert, ktorý čelil viacerým obvineniam.
debata

Generálna prokurátorka štátu Michigan Dana Nesselová, ktorá šesťdesiattri­ročného Gedderta obžalovala, potvrdila jeho samovraždu a uviedla, že to bol „tragický koniec tragického príbehu pre všetkých zúčastnených“.

Niekdajší majiteľ gymnastického klubu Twistars čelil obvineniam zo sexuálneho zneužívania detí i obchodovania s ľuďmi. Geddert bol v roku 2012 hlavný tréner ženskej olympijskej reprezentácie USA.

V minulosti spolupracoval aj s bývalým lekárom gymnastickej federácie USA Larrym Nasserom, ktorého odsúdili za množstvo prípadov znásilnenia. Geddert bol obvinený aj z toho, že počas vyšetrovania Nassera klamal polícii, informovala agentúra dpa.

Podľa AP mal Geddert zneužiť jedno 13-ročné a jedno 16-ročné dieťa. "Geddert predal svoju reputáciu olympijského trénera a sľúbil ničnetušiacim rodičom, že dokáže z ich detí spraviť špičkových športovcov a zabezpečí im štipendiá na vysokej škole.

Pod zámienkou trénovania vytvoril prostredie, v ktorom mal viackrát zneužiť mladé dievčatá," uvádza sa v stanovisku generálnej prokuratúry.

debata chyba
Viac na túto tému: #gymnastika #John Geddert