Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre športovcov vytvoria dve bubliny. V Šamoríne a vo Zvolene

Slovenskí profesionálni športovci dostanú možnosť pripravovať sa na dvoch centralizovaných miestach.

09.11.2020 21:58
Aqua Arena, akvapark, aquapark, Šamorín,... Foto: ,
Športový areál v Šamoríne.
debata (4)

Ústredný krízový štáb SR v pondelok odsúhlasil zriadenie karanténnych krízových centier. Tie vzniknú v Olympijskom tréningovom centre v X-Bionic Sphere v Šamoríne a vo Zvolene, kde bude slúžiť pre hokejistov.

„V utorok sa dotiahne do vyhlášky pár detailov a potom sa môžu profesionálni športovci v týchto dvoch strediskách pripravovať na kvalifikácie na ME, MS, poprípade už s predstihom na OH v Tokiu,“ informoval štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár na svojom facebooku po pondelkovom zasadnutí ÚKŠ.

Zároveň avizoval na utorok stretnutie predstaviteľov športu s predsedom vlády SR Igorom Matovičom, na ktorom budú rokovať o plavárňach, fitnescentrách a nižších súťažiach v hokeji, futbale prípadne ďalších odvetviach.

Koncept karanténneho strediska v Šamoríne tlmočili hlavnému hygienikovi SR Jánovi Mikasovi i jeho zástupcovi Jurajovi Lovásikovi 23. októbra prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel, športový riaditeľ SOŠV Roman Buček a členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a strelkyňa Danka Barteková.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Šamorín #Ivan Husár