Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal a hokej bez divákov. Česi sprísňujú opatrenia

Dvetisíc ľudí na akciách v exteriéroch a tisícka v interiéroch budú zrejme v Česku minulosťou. Od pondelka by mal u susedov platiť núdzový stav.

30.09.2020 07:54
Ilustračná, tribúna Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Tamojší minister zdravotníctva Roman Prymula v utorok večer prezradil, že profesionálne súťaže sa od pondelka budú hrať bez divákov. Správu priniesla aj stránka Sport.cz.

Znamená to, že na akciách vo vnútorných priestoroch sa bude môcť zúčastniť maximálne desať osôb, tých vonkajších dvadsať. Profesionálny šport bude mať výnimku, aby mohla pokračovať hokejová extraliga alebo futbalová liga, píše spomínaný zdroj.

„Profesionálny šport bude môcť prebiehať pri vyššom počte osôb. Tam je ten limit približne 130 ľudí. Bude to ale bez divákov,“ povedal Prymula na ČT24.

„Všetky športy registrované a organizované (pod príslušným) zväzom sa budú hrať v normálnom zložení. U tých ostatných už, bohužiaľ, bude limit 20 ľudí,“ dodal.

Ako príklad pri amatérskom, neorganizovanom športe, uviedol futbal v partii, ktorý sa bude môcť hrať maximálne desať na desať.

„Bude zaujímavé sledovať, ako na nové opatrenie, ktoré by malo platiť minimálne štrnásť dní, budú reagovať samotné kluby. Tie hokejové totiž minulý týždeň pri obmedzení počtu osôb na zimných štadiónoch na tisícku riešili aj variant, či súťaž neprerušiť. Nakoniec sa to nestalo, teraz sa ale situácia mení. A dosť zásadne,“ zamýšľa sa Sport.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #koronavírus