Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musel by som stratiť ruku alebo nohu, aby som vypadol z päťdesiatky

Niekdajší kráľ svetového snookru Ronnie O'Sullivan nemá problém s kritikou mladšej generácie svojich súperov.

10.08.2020 19:28
Ronnie O'Sullivan Foto: ,
Ronnie O'Sullivan.
debata

Štyridsaťštyriročný Angličan má dlhodobo pocit, že jeho športovému odvetviu chýba zdravá konkurencia. Najmä mladí protagonisti tohto čoraz obľúbenejšieho športu podľa neho kvalitatívne výrazne zaostávajú za staršími a skúsenejšími hráčmi snookru.

„Mladí, ktorí prichádzajú, sú slabí. Ani amatéri nie sú takí slabí a možno sú ešte horší. Pravdepodobne by som musel stratiť ruku alebo nohu, aby som vypadol z najlepšej päťdesiatky svetového rebríčka. A to je zrejme aj dôvod, prečo sa mi stále darí,“ skonštatoval O'Sullivan v rozhovore pre BBC Sports.

Na jeho tvrdí slová zareagoval šéf Svetovej asociácie profesionálnych hráčov biliardu a snookru Barry Hearn. „Je to klasický O'Sullivan. Zabáva sa za stolom a ešte zábavnejší je mimo neho. A že to môže niekoho urážať? Nezáleží na tom. Je to jeho názor, hovorí, čo si myslí. A mnoho z toho je aj pravda,“ povedal Hearn podľa webu talksport.com.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

O'Sullivan je päťnásobný majster sveta, zatiaľ posledný titul získal v roku 2013. Na aktuálnom svetovom šampionáte v anglickom Sheffielde je nasadený ako šiesty a už postúpil do štvrťfinále, kde bude jeho súperom držiteľ troch titulov majstra sveta – Walesan Mark Williams. Títo dvaja sa prvýkrát stretli na dlhým stolom už v roku 1994 a odvtedy patria do absolútnej špičky svetového snookru. V osemfinále si fenomenálny Angličan poradil s Číňanom Ting Ťün-Chuejom 13:10, hoci prehrával 9:10.

O'Sullivan už teraz vyrovnal rekord krajana Stephena Hendryho s 19 účasťami vo štvrťfinále v dejisku svetového šampionátu – divadle Crucible. Prvýkrát si tam zahral vo štvrťfinále už v roku 1995. Zatiaľ posledné finále si pripísal v roku 2014, prehral v ňom s Markom Selbym.

debata chyba
Viac na túto tému: #snooker #Ronnie O'Sullivan