Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Anglicku budú skúšať obmedzený počet divákov. Futbalu sa to netýka

V Anglicku budú od budúceho týždňa skúšať účasť fanúšikov na vybraných športových podujatiach.

17.07.2020 15:47
Goodwood Foto: ,
Návštevníci turfového festivalu Glorious Goodwood 2019.
debata

Prvým pokusom od celoplošného prerušenia vrcholového športu v marci tohto roku budú 26.- 27. júla súťaže v krikete a istý počet divákov zrejme povolia aj na svetovom šampionáte v snookri, ktorý sa uskutoční v Sheffielde od 31. júla.

Tešiť sa čiastočne môžu aj priaznivci dostihového športu. Prvého augusta budú môcť v obmedzenom počte prísť na turfový festival Glorious Goodwood. Testovacia prevádzka s fanúšikmi sa zatiaľ netýka futbalu.

Dve najvyššie súťaže v najpopulárnejšom športe určite dohrajú v tejto sezóne bez priamej účasti divákov. Potvrdil to britský minister športu Nigel Huddleston.

Štadióny s najlepšou atmosférou (France Football) Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
30. Millerntor-Stadion - St. Pauli.

„Neskôr v októbri máme v pláne úplný návrat fanúšikov na tribúny športovísk. Závisieť to však bude aj od úspechu pilotných projektov, ktoré čoskoro spustíme. V konečnom dôsledku budeme aj tak musieť reagovať na aktuálny stav so šírením koronavírusu,“ uviedol britský premiér Boris Johnson na Downing Street.

Aktuálne sa fanúšikovia dostanú na štadióna v spomenutých športoch, ale za prísnych podmienok v obmedzenom počte. Tam, kde nebude možné dodržať potrebné sociálne rozstupy, budú nainštalované bariéry.

Týka sa na to najmä bufetových prevádzok či obchodov so suvenírmi na štadiónoch. Správanie sa fanúšikov bude pod drobnohľadom a upozornenia na opatrnosť budú rovnako súčasťou športových akcií.

V októbri máme v pláne úplný návrat fanúšikov,... Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Boris Johnson V októbri máme v pláne úplný návrat fanúšikov, vraví britský premiér Boris Johnson

Veľká Británia je s počtom obetí viac než 45 000 momentálne treťou najviac zasiahnutou krajinou na svete ochorením COVID-19. Horšie štatistiky úmrtnosti majú len Brazília a Spojené štáty americké.

„Ešte nejaký čas potrvá, kým sa naplnia naše futbalové štadióny. Som však rád, že sme sa pohli dopredu a verím, že o nejaký čas sa otvoria brány štadiónov pre všetkých fanúšikov športu,“ uviedol minister Huddleston.

Anglická Futbalová asociácia ešte minulý mesiac uviedla, že plánuje zrušiť 82 pracovných miest, aby znížila deficit 300 miliónov libier spôsobený neúčasťou divákov na zápasoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #diváci #koronavírus