Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sanitka pre Tysona i jeho súpera. Nenechajte sa oblafnúť videami, radí legenda

V takmer 30-ročnej elitnej kariére sa stal majstrom sveta v strednej aj poloťažkej váhe. Bernard Hopkins je držiteľom rekordu najstaršieho šampióna v profesionálnom boxe.

16.07.2020 13:01
debata
Bernard Hopkins na snímke z roku 2011. Foto: SITA/AP, Ryan Remiorz
Bernard Hopkins Bernard Hopkins na snímke z roku 2011.

V roku 2014 sa mu to podarilo ako 48-ročnému, vo svojom poslednom ostrom súboji mal takmer 52. Veľmi dobre vie, aké je ísť do ringu v pokročilom veku.

Pre portál Boxing Scene sa vyjadril k avizovanému návratu legendárnych mien, ktoré sa už pred rokmi rozlúčili s profiboxom.

Verí, že tento krok sa zaobíde bez ťažkostí, no tvrdí, že by k nemu nikdy nemalo prísť. Hopkins sa domnieva, že by to mohlo mať nepríjemný, až nebezpečný koniec.

Najlepší boxeri ťažkej váhy podľa knokautov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).

Úmysly boxovať v charitatívnych dueloch oznámili Mike Tyson, Evander Holyfield, Oscar De La Hoya či Sergio Martínez.

Tyson má 54 rokov. Jeho posledný profesionálny zápas sa uskutočnil pred 15 rokmi, keď ho do dôchodku poslal Kevin McBride. Železný Mike utrpel tretiu prehru z posledných štyroch zápasov. Holyfield (57) skončil pred deviatimi, De La Hoya (47) pred dvanástimi rokmi.

„V takomto veku by to nemali siliť. Viem, že ma viacerí za tieto slová skritizujú, keďže som ukončil kariéru v dosť pokročilom veku,“ uviedol Američan, ktorého profesionálny debut sa viaže k roku 1988.

Pamätný zápas Tyson vs. Douglas Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
James Douglas zasahuje Mika Tysona v pamätnom...

Poukazuje na dôležitú skutočnosť. "Nesmiete zabúdať na to, že som bol celý čas aktívny a nikdy som svoju kariéru nepozastavil. Nedal som si pauzu ani na tri roky, už vôbec nie desať.

V elitných športoch, box nevynímajúc, je najdôležitejšie zostať aktívny. Ja som bol stále, aj krátko po päťdesiatke. Nevynechával som tréning a neoddychoval dlhé roky popíjajúc víno na gauči pred telkou," zdôrazňuje Hopkins.

Tyson zverejnil na sociálnych sieťach viacero videí, v ktorých prezentuje svoju obdivuhodnú formu. Zábery však podľa Tysonovho rovesníka Hopkinsa môžu klamať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Training smarter every day. @smartcups SmartCups.com

Príspevok, ktorý zdieľa Mike Tyson (@miketyson),

"Mám kamarátov, ktorí mi hovoria: ‚Tyson vyzerá v tých videách vyzerá dobre.‘ Je to tak, ale veď ide o video! Môžem vás vziať do hocijakej telocvične, zabudnúť na štýl, nájsť chlapíka na sparring, ktorý v jednom kole bude prijímať moje údery do lapov (kontaktných rukavíc, pozn.). Poviete si, aký som dobrý.

Mám 55 rokov a keby ste ma videli udierať do lapov, pomyslíte si, že sa pripravujem na odvetu s Titom Trinidadom v budúcom roku. A že môžem ísť boxovať v ostrom zápase už zajtra.

Sú to ale stále len lapy. Nenechajte sa oblafnúť videami Tysona a Holyfielda," upozorňuje Hopkins.

Evander Holyfield v boxerskom súboji s Mittom... Foto: SITA/AP, Rick Bowmer
Mitt Romney, Eva Holyfield Fight Evander Holyfield v boxerskom súboji s Mittom Romneym.

Podľa neho potrebujú pre každého z navrátilcov v pokročilejšom veku nájsť vhodného súpera. A myslieť tiež na to, že stále ide o legendárne mená s vybudovanou povesťou, ktorú si musia ustrážiť.

„Ani ja, ani nik z boxerov na dôchodku nemá šancu konkurovať mladíkom. Naozaj nechcem, aby sa niekto z mojich priateľov ťažko zranil,“ pokračuje a dodáva:

„Pri väčšine duelov je pripravená jedna sanitka. Myslím si, že v prípade návratu týchto borcov by mali byť dve, pretože obaja môžu byť na konci s dychom a budú potrebovať kyslíkový prístroj…“

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Mike Tyson #Evander Holyfield #Bernard Hopkins