Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jediný fanúšik samého seba a bučanie. Joshua sa vyjadril k zápasu s Tysonom

Päťdesiattriročný Mike Tyson má po týždňoch tvrdého tréningu takmer ideálnu postavu a hotuje sa na veľký návrat do profiringu s charitatívnym podtónom.

02.06.2020 20:50
Anthony Joshua Foto: ,
Anthony Joshua.
debata

Legenda boxu však stále hľadá vhodného súpera a najnovšie sa ukázalo, že ním nebude ani skvelý Brit Anthony Joshua. Z jeho slov vyplýva, že síce uznáva Tysona ako legendu podobnú Muhammadovi Alimu, ale do ringu s ním nevstúpi.

„V takom zápase by som bol sám sebe jediným fanúšikom. Všetci ostatní ľudia by pri mojich úderoch bučali a povzbudzovali súpera. Tyson je legenda, najlepší boxer modernej éry, ale pri všetkej úcte s ním nebudem boxovať,“ uviedol Anthony Joshua, cituje ho portál talksport.com.

Najlepší boxeri ťažkej váhy podľa knokautov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).

Joshua v súvislosti s Tysonom ponúkol zaujímavé porovnanie s futbalistom Davidom Beckhamom. Charizmatický Brit so skvelou kopacou technikou bol svojho času pre fanúšikov futbalu rovnakou modlou ako Tyson pre milovníkov boxu.

„Koľko má dnes Beckham rokov? Štyridsaťpäť? A viete si predstaviť, že bude o 10 rokov súťažne kopať do lopty? Že urobí 100 kopov na bránku a trafí volej do horného rohu? Áno, ľudia by to chceli vidieť a boli by veľmi radi. Bol by som však šokovaný, ak by sa to skutočne stalo. Pre boxerov je však búšenie do súpera v rukaviciach často jediné, čo vedia, a Tyson pritiahne obrovskú pozornosť. Želám mu veľa šťastia, ale ja mám iné plány,“ vysvetlil Joshua.

Mike Tyson. Foto: SITA/AP, Kamran Jebreili
Mike Tyson Mike Tyson.

Tridsaťročný Brit je aktuálne majiteľom opaskov svetového šampióna v ťažkej váhe v organizáciách IBF, WBA a WBO. A viac ako návrat Tysona po 15 rokoch ho zaujíma jeho najbližší súper Bulhar Kubrat Pulev.

Joshuov promotér Eddie Hearn si myslí, že veľký duel o titul majstra sveta by sa mal odohrať pred divákmi. Ich neúčasť by bola pre neho krajná možnosť. V zákulisí sa spomína ako možné dejisko starobylá aréna v chorvátskom meste Pula s kapacitou 7000 miest na sedenie.

Ak by sa mu podarilo zdolať Puleva, Joshua by sa zrejme postavil proti kráľovi organizácie WBC Tysonovi Furymu v súboji o titul absolútneho šampióna v ťažkej váhe.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Mike Tyson #Anthony Joshua