Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo ak Tyson v ringu zomrie? Aj bez toho sa na nás valí špina, tvrdí Brit

Názory na avizovaný návrat 53-ročného Mika Tysona do ringu sa rôznia.

31.05.2020 21:02
Mike Tyson Foto: ,
Mike Tyson na archívnej snímke z tréningu.
debata

Jedna skupina myšlienku zúčastniť sa na niekoľkých charitatívnych zápasoch podporuje, druhá ju považuje za šialenú, prípadne sa niekdajšieho amerického pästiara snaží prehovoriť, aby svoje rozhodnutie ešte prehodnotil.

Nech si užíva status legendy

K tým, ktorí krokom Tysona nerozumejú, patrí Dillian Whyte. Tridsaťdvaročný pästiar sa pozastavil najmä pri možnom dueli s držiteľom titulu WBC Tysonom Furym. O 22 rokov mladší muž s prezývkou Kráľ cigánov podľa BT Sport na exhibíciu prikývol.

Whyte označil takýto plán za hlúpy. Kritizoval aj slová prezidenta organizácie WBC Mauricia Sulaimana, ktorý si dokáže predstaviť duel Tysonov a jeho zorganizovanie plne podporuje.

„Čo ak sa (Mike Tyson) vráti a v ringu zomrie? Čo sa potom stane? Na náš šport sa valí veľa špiny a temnoty aj bez toho, nepotrebujeme nové kauzy,“ soptil Whyte pre talkSPORT.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Mood: Anyone can get it. . . . . . @michael_magichands @boxraw

Príspevok, ktorý zdieľa Dillian Whyte (@dillianwhyte),

Tysona považuje za žijúcu legendu, ktorá zrejme cíti, že musí vyskúšať, čoho je schopná.

„Na to však existujú aj lepšie spôsoby ako zápasy s mladými a motivovanými protivníkmi. Nech si užíva status velikána a nechá to tak. My však nepoznáme finančnú situáciu ľudí a ani to, čím si prešli,“ pokračoval Whyte.

Na pripomenutie: Tyson viackrát zdôraznil, že plánuje charitatívne súboje, ktorými si nechce naplniť vrecká.

„Peniaze pôjdu na pomoc bezdomovcom a drogovo závislým srá*om ako som bol ja,“ oznámil pred mesiacom Železný Mike, ktorý absolvoval posledný profesionálny zápas v júni 2005.

Na minútový klip sa pozerá dobre, ale

Whyte sa vyjadril aj k populárnym videám z tréningov Tysona na sociálnych sieťach.

„Na minútový klip na Instagrame sa dobre pozerá. No vstúpiť do ringu na 12 trojminútových kôl… Nechápte ma zle, Tyson ešte má v sebe silu poslať niektorých súperov na zem, ale v jeho veku už telo nie je schopné urobiť všetko, čo si zmyslí hlava či oči. Bojím sa najmä toho, že by sa mohol vážne zraniť,“ zamyslel sa Whyte.

Britský boxer vlani v júli prišiel o dočasný titul majstra sveta v ťažkej váhe organizácie WBC pre pozitívny dopingový nález. Nebol to jediný prípad. Už v októbri 2012 si začal odpykávať dvojročný trest za užitie zakázaného prostriedku. Po návrate v novembri 2014 vyhral sedemnásťkrát a podľahol len slávnemu krajanovi Anthonymu Joshuovi.

Najlepší boxeri ťažkej váhy podľa knokautov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Mike Tyson #Tyson Fury #Dillian Whyte