Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tyson otvára ľuďom oči. Sláva? Výnimočnosť? Sme sra.ky

Na mnohých pôsobí nafúkane. Iní o ňom tvrdia, že nie je normálny. Mike Tyson má síce vrchol kariéry už dávno za sebou, no na svete má stále aj davy obdivovateľov. A tých zaujíma názor boxerskej legendy - na čokoľvek.

28.05.2020 11:00
Mike Tyson Foto: ,
Mike Tyson.
debata

Napríklad aj na to, či mal niekedy strach zo smrti. Aj k tejto téme sa vyjadril hviezdny Američan, ktorý by sa mal v 53 rokoch vrátiť do ringu, v rozhovore pre The Sportsman.com. Jeho redaktorov pustil Tyson do svojho domu v Kalifornii.

„Áno, je pravda, že smrti sa nebojím. Život je totiž komplikovanejší,“ hovorí Tyson. „Na to, aby ste prežili, potrebujete veľa odvahy. život je cesta, je to boj,“ dodáva Železný Mike.

Strach z toho, že by mohol zomrieť, nemal nikdy ani medzi boxerskými povrazmi. Kde čelil tým najlepším z najlepších.

„Vždy som vedel, že môžem zomrieť na tréningu či počas zápasu. Vedel som to, no vždy som pokračoval. Som presvedčený o tom, že ten, kto myslí na to, že môže zomrieť, sa blíži k samovražde,“ filozofuje Tyson.

Mike Tyson po jednom z tréningov. Foto: Instagram.com
Mike Tyson Mike Tyson po jednom z tréningov.

Zdá sa, že myseľ jedného z najlepších boxerov všetkých čias je nastavená správne. Hoci jeho tréner Teddy Atlas počas Tysonovej kariéry tvrdil, že najväčším súperom pre jeho zverenca sú práve jeho myšlienky.

Tým dal rodák z New Yorku voľný priebeh aj pri ďalšej z tém – o súčasnom svete, o ľudstve ako takom. A znovu nešlo len o frázy.

„Ľudia majú všetko, napriek tomu majú v sebe stále túžbu po boji. Berieme sa príliš vážne. Myslíme si o sebe, že sme niekto. Ale kto, ku.va, sme? Nie sme nič! Myslíme si o sebe, že sme výnimoční, no v skutočnosti sme obyčajné sra.ky,“ nedáva si Tyson servítku pred ústa.

Napokon, uznávaný šampión bol ostrý vždy aj v ringu. A rovnaký je aj v momente, keď otvorí ústa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Mike Tyson