Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyšinutý jedinec. Turecký boxer pobodal priateľku, samovražda mu nevyšla

Partnerská hádka v tureckom meste Muglu na juhozápade krajiny sa skončila tragicky. Boxer Selim Ahmet Kemaloglu kuchynským nožom niekoľkokrát bodol svoju 25-ročnú priateľku Zeynepu Senpinarovú a tá zraneniam podľahla.

26.05.2020 16:26
5ecb6010ae298b540d860858 Foto:
Selim Ahmet Kemaloglu a jeho priateľka Zeynepa Senpinarová.
debata

Údajne ho chcela nechať. O rok starší pästiar sa potom pokúsil o samovraždu, ale nevydarila sa mu.

Podľa tureckých médií Kemaloglu neskôr sám zavolal záchranku, ale svojej expartnerke už nepomohli. Najmä rany v oblasti hrudníka neboli zlučiteľné so životom. Podľa Daily Star dvojica spolu bývala v byte počas koronavírusovej krízy a často sa hádala.

Turecké médiá tvrdia, že sa mali rozísť už pred mesiacom, ale Kemaloglu sa chcel naďalej stretávať. Boxera a zároveň vraha previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici Univerzity Sitkiho Kocmana, kde ho liečia z bodných rán, ktoré si sám spôsobil.

Oficiálne bol už zatknutý políciou. Tá ho konfrontovala už pred dvoma týždňami, ale vtedy bolo vyšetrovanie voči nemu pozastavené.

Domáce násilie na ženách je v Turecku čoraz väčší problém. Podľa údajov platformy „Chceme zastaviť vraždy na ženách“ bolo v minulom roku v krajine polmesiaca zavraždených až 440 žien. Až vo štvrtine prípadov boli vrahmi bývalí partneri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #box #násilie na ženách