Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gönciho vystriedal Guľáš. Podľa Siekela dôverne pozná športové prostredie

Na čele správnej rady Fondu na podporu športu je od stredy Dušan Guľáš. Súčasného predsedu Správnej rady Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) vymenovala vláda do funkcie na stredajšom rokovaní.

20.05.2020 17:13
Dušan Guľáš Foto: ,
Dušan Guľáš.
debata

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR návrh na vymenovanie nového predsedu predložilo na rokovanie kabinetu vzhľadom na to, že doterajší predseda Jozef Gönci sa 18. mája vzdal funkcie.

Štátny tajomník MŠVVaŠ Ivan Husár, v ktorého gescii je oblasť športu, ocenil Guľášovu aktivitu v Nadácii SOŠV. Vyzdvihol aj jeho prehľad o oblasti, ktorá sa týka činnosti a cieľov Fondu na podporu športu.

„Chceme, aby fond začal naplno fungovať i vzhľadom na to, že doteraz sa kreoval administratívny základ fondu, samotná realizačná činnosť sa začína teraz,“ uviedol Husár.

Fond na podporu športu kreovali v závere roka 2019. Jeho cieľom je zabezpečiť efektívnu podporu a rozvoj športu mládeže, vrcholového športu, športovej reprezentácie SR, ale aj športu pre všetkých, i zdravotne znevýhodnených ľudí. Najvyšším, výkonným a štatutárnym orgánom fondu je správna rada, jej členovia majú päťročný mandát.

Jozef Gönci sa vzdal svojej funkcie v pondelok. Foto: SITA, Diana Černáková
Jozef Gönci Jozef Gönci sa vzdal svojej funkcie v pondelok.

"Na čelo správnej rady Fondu na podporu športu sa dostal človek, ktorý dôverne pozná športové prostredie. Aj vďaka aktívnej činnosti v Nadácii SOŠV Dušan Guľáš vie, kde šport tlačí topánka. Nastupuje v neľahkých časoch. Som však presvedčený, že spoločne s ďalšími členmi správnej rady dokážu spoločnosti, že športové hnutie u nás je schopné spravovať si finančné zdroje aj prostredníctvom tejto platformy.

Teším sa na vzájomnú spoluprácu a verím, že budeme slovenský šport posúvať naďalej dopredu. Šport je dôležitou súčasťou života celej spoločnosti. Investície do pohybových aktivít sa jej viacnásobne vrátia. Z debát s členmi správnej rady viem, že význam športu pre spoločnosť vnímajú rovnako," reagoval prezident SOŠV Anton Siekel na stránke olympic.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Gönci #Dušan Guľáš