Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Emócie, parket je váš. Ako to vyzerá, keď Slovákom prasknú nervy?

Šport je predovšetkým o emóciách - pozitívnych, no i negatívnych. Kým víťazstvá prinášajú úsmevy, oslavné ódy z úst priamych aktérov či chválu, prehry, zlyhania a neúspechy sú spojené s hnevom, výbuchmi zlosti, osočovaním či dokonca ostrými nadávkami.

06.05.2020 07:27
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata

Inak to nie je ani v slovenskom športe. Aj v ňom si fanúšikovia užili dostatok emotívnych okamihov – a s nimi spojených výstupov hráčov či trénerov.

Vybrali sme pre vás tie, pri ktorých úsmevy chýbali. Skôr naopak, do hry vstupovali antipatie, ostré výmeny názorov či urážky najhrubšieho zrna.

1. Kozák novinárovi: Toto mi robíte?!

Jedným z najemotívnejších trénerov na slovenskej scéne bol Ján Kozák. Niekdajší reprezentačný tréner bude mať veru na čo spomínať. Popri veľkých úspechoch, ktoré dosiahol s národným tímom, však zažil aj zopár sklamaní. A tie trávil veľmi ťažko.

Tak, ako tomu bolo po kvalifikačnom zápase s Anglickom, v ktorom Slováci podľahli v Trnave veľkému favoritovi 0:1. Gól inkasovali v poslednej minúte nadstaveného času, čo tréner Kozák niesol vskutku zle – najmä po jednej z otázok redaktora RTVS Ľuboša Hlavenu.

Ján Kozák v rozhovore s Ľubošom Hlavenom po zápase s Anglickom.

2. Kozák: Ružomberok je jedna dedina

Ján Kozák po druhý raz. Písal sa rok 2006, uznávaný tréner viedol nováčika z Košíc, ktorý nastúpili na pôde majstrovského Ružomberka. A prehral 0:1.

Hosťujúci kouč mal ťažké srdce na rozhodcov, nevynechal ani Ľuboša Micheľa, ktorý do zápasu nijakým spôsobom nezasiahol a neodpustil si ani narážku na Ružomberok – ten nazval dedinou.

Ján Kozák ako tréner Košíc po zápase s Ružomberkom (od 0:55).

3. Kozák: Si potkan

A tretí, posledný, diel vystúpení Jána Kozáka. Ten sa vzťahuje na obdobie, keď sa lúčil s reprezentačnou stoličkou. Stalo sa tak pred jeden a pol rokom a Kozákove emócie boli tentoraz namierené na Miroslava Hašana – redaktora denníka Šport.

Ján Kozák o novinárovi denníka Šport.

4. Weiss: Ešte sa so mnou potrápiš, ty…

Pred Jánom Kozákom si neodpustil niekoľko emotívnych výstupov na futbalovej reprezentačnej lavičke ani Vladimír Weiss. S Kozákom ho spájajú veľké úspechy, ale aj trochu prchká povaha.

Weiss vykypel po kvalifikačnom zápase s Ruskom, ktorý Slováci prehrali v Žiline 0:1 a stratili šancu na postup na ME. Vtedajší kouč národného tímu neváhal použiť ani ostrejší slovník.

Zaň dostal pokutu 10-tisíc eur.

Vladimír Weiss po zápase s Ruskom.

5. Weiss: Buze*anti vyj…

Nadávkam sa nevyhol Weiss ani na dosiaľ jediných majstrovstvách sveta, na ktorých Slovensko štartovalo. V Južnej Afrike prehrali vo svojom druhom vystúpení s Paraguajom 0:2.

Weissa naštartovala otázka redaktora televízie Markíza o tom, či si je vedomý, že urobil nejakú chybu.

Vladimír Weiss po zápase s Paraguajom na MS.

6. Pardavý Lažovi: Ty zm*d

Emócie nechýbajú ani na ľadových plochách. Tak tomu bolo aj v roku 2007, keď na seba v semifinále play off narazili Slovan a Trenčín. K sporu došlo medzi útočníkmi Dukly Jánom Pardavým a Slovana Miroslavom Lažom.

Tí sa prekrikovali počas rozhovoru redaktora RTVS s Pardavým. Na konci sa smial Lažo, Slovan vyhral 4:3 na zápasy, neskôr ovládol rovnakým pomerom aj finálovú sériu s Košicami a oslavoval titul.

Výmena názorov medzi Jánom Pardavým a Miroslavom Lažom.

7. Cíger: Rozhodcovia nech idú do ri*i

Jedna z finálových sérií medzi Slovanom a Košicami priniesla hnev aj na tvár Zdena Cígera. Vtedajší tréner Bratislavčanov si ho vyventiloval zopár slovami na rozhodcoch.

Zdeno Cíger po zápase Slovana s Košicami.

8. Šťastný Golonkovi: Ty eštebák

Samostatnou kapitolou je spor medzi dvomi legendami slovenského hokeja – Petrom Šťastným a Jozefom Golonkom. Tí si pred kamerami RTVS nevedeli prísť na meno. Častovali sa skôr inak…

Konflikt Jozef Golonka - Peter Šťastný.

9. Kozák Hyballovi: Vráť sa do Nemecka

Našu hitparádu plnú emócií zakončíme nie tak dávnou výmenou názorov z Fortuna ligy. Hlavnými aktérmi sú v nej tréner Slovana Ján Kozák a dnes už bývalý kouč Dunajskej Stredy Peter Hyballa.

Výmena názorov medzi Jánom Kozákom ml. a Petrom Hyballom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Martin Kližan #Vladimír Weiss #Miroslav Lažo #Ján Pardavý