Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český šampión zomrel v deň narodenín. O príčine sa vedú polemiky

Bývalý český džokej a neskôr tréner narodený v Dunajskej Strede Tomáš Hurt tragicky zahynul v deň svojich 38. narodenín po páde zo schodov. O smrti jazdca, ktorý skončil v roku 2007 druhý na Veľkej pardubickej, informoval portál Jezdci.cz.

03.05.2020 12:20 , aktualizované: 15:32
debata (1)

Hurt utrpel nedávno počas tréningu ťažký pád. Podľa slov legendárneho kouča Josefa Váňu, pre ktorého pracoval, sa však táto nehoda nepodpísala pod Hurtovu smrť.

„Prišlo mu zle, spadol zo schodov, keď vychádzal z paneláku. Divné bolo, že keď padal, nebol tam žiadny obranný reflex, nenatiahol ani ruky. Podrobil sa pitve, tak sa to snáď vysvetlí. Ale určite nezomrel následkom pádu z koňa,“ povedal Váňa v rozhovore pre iSport.cz.

V role džokeja absolvoval Hurt viac než 900 dostihov a z nich bolo 109 víťazných (89× prekážky, 20× rovina). Už ako 20-ročný bol s 15 víťazstvami šampiónom prekážkových dostihov v Česku. Neskôr ako tréner zo známej benešovskej centrály v Černom lese pridal 105 víťazstiev.

Hurtovi len o vlások ušlo najprestížnejšie české dostihové víťazstvo. V roku 2007 skončil druhý na Veľkej pardubickej v sedle obhajcu Decent Fellowa.

„O víťazstvo prišiel až na poslednej prekážke, keď ho predbehol Sixteen s Dušanom Andrésom,“ pripomenul portál idnes.cz. Na slávnych prekážkových dostihoch sa Tomáš Hurt predstavil dovedna sedemkrát, triumfoval iba v ich kvalifikácii.

"Príliš skoro sa uzavrela životná púť jedného z najúspešnejších prekážkových jazdcov z prelomu tisícročí a popredného trénera.

Vo svojom odbore sa pohyboval s takou intenzitou a zápalom, ako keby podvedome tušil, že mu osud nedopraje veľa času. Rodinu si už, žiaľ, nestihol založiť," rozlúčil sa s Hurtom špecializovaný portál jezdci.cz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dostihy #jazdectvo