Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Zrušili atletické ME, tenisti i futbalisti pomáhajú

Naživo sledujeme dopad koronavírusu na svet športu.

23.04.2020 09:52 , aktualizované: 21:30
Super Bowl QB Contrast Football Brady Foto: ,
Quarterbacka Toma Bradyho čaká charitatívny golfový zápas.
debata

21.30: Majstrovstvá Európy v atletike sa v tomto roku v Paríži neuskutočnia pre pandémiu koronavírusu. Podujatie sa malo konať v termíne 25.-30. augusta. Informovala o tom agentúra SID.

21.15: Grécky tenista Stefanos Tsitsipas a francúzsky tréner Patrick Mouratoglou spustia aukciu na finančnú podporu hráčov postihnutým koronakrízou. Vlaňajší víťaz turnaja majstrov v Londýne a kouč Američanky Sereny Williamsovej chcú pomôcť profesionálnym hráčom a hráčkam mimo elitnej svetovej stovky. Informovala o tom agentúra AP.

Stefanos Tsitsipas. Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Stefanos Tsitsipas Stefanos Tsitsipas.

19.49: Zlaté európske ligy vo volejbale sa v roku 2020 pre pandémiu koronavírusu neuskutočnia. Vo štvrtok o tom rozhodla správna rada Európskej volejbalovej konfederácie (CEV). V mužskej i ženskej súťaži sa mali predstaviť aj slovenské reprezentačné tímy. V ohrození je aj kvalifikácia o postup na ME 2021. Tá sa podľa plánu mala odohrať na prelome augusta a septembra, o jej osude sa rozhodne najneskôr do 1. júla.

17.12: V španielskej futbalovej La Lige budú od 28. apríla hráčov testovať na koronavírus. Od štvrtého mája by kluby mali opäť začať trénovať za dodržania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. Najvyššiu súťaž v Španielsku v marci prerušili a nad jej reštartom visí otáznik.

Predstavitelia La Ligy, Španielskej futbalovej federácie a Národnej rady pre šport sa zhodli, že chcú sezónu dohrať, aj keby mala trvať do leta. V krajine stále evidujú vysoký počet nakazených, viac ako 22.000 ľudí ochoreniu Covid-19 podľahlo. Informovala o tom agentúra SID.

15.40: Bývalý prvý muž svetového rebríčka Andy Murray predpokladá, že tenis bude jeden z posledných športov, ktoré sa po koronakríze opätovne rozbehnú. Podľa britského tenistu je problém najmä jeho globálnosť, na turnajoch sa schádzajú hráči a sprievodné tímy z celého sveta.

Andy Murray. Foto: SITA/AP, Gary Landers
Andy Murray Andy Murray.

Tenisovú sezónu zastavili pre pandémiu v marci, vynútená prestávka potrvá najmenej do polovice júla. „Myslím si, že tenis bude jeden z posledných športov, ktorý sa vráti do normálneho stavu,“ povedal Murray pre CNN.

13.46: Majstrovstvá Európy žien vo futbale sa uskutočnia od 6. do 31. júla 2022 v Anglicku. Vo štvrtok o tom informovala Európska futbalová únia (UEFA).

V roku 2022 sa budú konať aj MS vo futbale mužov v Katare. ME žien sa mali pôvodne konať od 7. júla do 1. augusta 2021, zrušili ich pre pandémiu koronavírusu. Správu vydala agentúra SID.

12.34: Nemecký futbalový reprezentant Antonio Rüdiger daruje 60.000 ochranných rúšok obchodníkom na trhu v meste Freetown v Sierra Leone. Na kampaň prispeli ďalší futbalisti Mesut Özil, N'Golo Kante a Olivier Giroud v celkovej výške 30.000 dolárov.

Brankár Kepa Arrizabalaga a obranca Chelsea... Foto: TASR/AP, Martin Rickett
Kepa Arrizabalaga, Antonio Rüdiger, Romelu Lukaku Brankár Kepa Arrizabalaga a obranca Chelsea Antonio Rüdiger sa snažia zastaviť koncovku útočníka Manchestru United Romelua Lukakua.

Zo Sierra Leone pochádza Rüdigerova matka, obranca FC Chelsea o pomoci informoval na sociálnej sieti Twitter: „Dúfajme, že sa tým obmedzí šírenie ochorenia COVID-19.“

10.18: V pohárových súťažiach na „starom kontinente“, Lige majstrov a Európskej lige, by si futbalisti opätovne mohli obuť kopačky začiatkom augusta.

Oba poháre prerušili v úvode minulého mesiaca po tom, ako naplno prepukla pandémia koronavírusu spôsobujúceho respiračné ochorenie COVID-19, v oboch súťažiach sa v čase pozastavenia konalo osemfinále.

Ako referuje web aipsmedia.com, v LM by najskôr odohrali zvyšné odvety spomenutej fázy, ktoré určia posledných štyroch účastníkov štvrťfinále.

Vráti sa Manchester City do zápasov Ligy... Foto: TASR/AP, Rui Vieira
Manchester City Vráti sa Manchester City do zápasov Ligy majstrov skôr, ako sa čakalo?

9.55: Golfové hviezdy Tiger Woods a Phil Mickelson plánujú spoločne s legendami ligy amerického futbalu (NFL) Tomom Bradym a Peytonom Manningom odohrať atraktívny golfový súboj, ktorého výťažok pôjde na charitatívne účely.

Podľa zámorských médií by sa mal uskutočniť v máji na Floride, bez prítomnosti divákov. Turner Sports informovali, že exhibičný duel by sa mohol konať 23.-25. mája v rámci Memorial Day, keď si v USA pripomínajú všetkých padlých vojakov.

Podľa Action Network by mali Woods s Manningom nastúpiť proti dvojici Mickelson – Brady. Charitatívny súboj bude vysielať televízia, finančný výťažok sa využije v boji proti pandémii nového koronavírusu.

9.31: Svetová bejzbalová a softbalová konfederácia (WBSC) rozhodla o odložení majstrovstiev sveta v softbale mužov v novozélandskom Aucklande na rok 2022. Pandémia nového koronavírusu spôsobila časový sklz v konaní kvalifikačných turnajov a tak sa vedenie WBSC dohodlo s organizátormi, že presunie svetový šampionát, ktorý bol pôvodne naplánovaný na február 2021.

Svetová federácia teraz spoločne s novozélandským zväzom pracujú na novom termíne MS. Nové Zéland naposledy hostil šampionát v roku 2013. Informáciu priniesla agentúra AP.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bejzbal #softbal #koronavírus