Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Mourinho roznášal balíčky, Guardiola daroval nemocnici milión eur

Sledujte aktuálne informácie na tému koronavírus a šport.

24.03.2020 07:12 , aktualizované: 23:10
debata

22.54: Vedenie zámorskej hokejovej NHL od 1. apríla zníži mzdy zamestnancov v administratíve o 25 percent. Podľa ESPN sa škrty dotknú pracovníkov s príjmami presahujúcimi 75.000 amerických dolárov ročne. Opatrenie by malo lige pomôcť minimalizovať ekonomické straty spôsobené pandémiou koronavírusu.

Hráčov a zamestnancov klubov sa škrty plánované vedením NHL zatiaľ netýkajú. Jednotlivé kluby už ale zaviedli vlastné úsporné opatrenia. NHL je pre pandémiu prerušená od 12. marca, do konca základnej časti zostávali približne tri týždne.

22.05: Taliansky futbalový brankár Marco Sportiello z Atalanty Bergamo mal pozitívny test na nový koronavírus. Podľa svojich slov sa však cíti dobre a neprejavuje žiadne symptómy ochorenia. Informovala o tom agentúra DPA.

Dvadsaťsedemročný brankár je 16. infikovaným hráčom v Serii A, no prvý z Atalanty. Hráčom a pracovníkom klubu z Bergama sa práve v utorok skončila povinná karanténa. V izolácii sa ocitli po tom, čo tretinu hráčov ich predchádzajúceho súpera v osemfinále Ligy majstrov z Valencie pozitívne testovali na koronavírus.

Sportiello chytal 10. marca v odvetnom stretnutí, v ktorom taliansky klub zvíťazil na pôde Valencie 4:3 a zabezpečil si postup do štvrťfinále. V prvom súboji, ktorý Atalanta vyhrala na milánskom San Sire 4:1, nechytal. Práve tento zápas sa podľa talianskych virológov mohol podpísať pod náhle spustenie šírenia koronavírusu a prejaviť sa v populácii ako výbuch.

21.49: Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola sa zapojil do boja s koronavírusom. Štyridsaťdeväťročný kouč daroval milión eur na nákup ochranných pomôcok a vybavenia pre nemocnice v rodnom Katalánsku.

Guardiola sa rozhodol pomôcť prostredníctvom nadácie lekárskej fakulty v Barcelone, ktoré o jeho dare informovala na svojom webe. Nadáciu založili 21. marca a do utorka prišlo na jej účet 33.000 eur, uviedol portál BBC Sport. Bývalý tréner Bayernu Mníchov v minulosti pôsobil v FC Barcelona ako hráč i tréner.

Tréner Manchestru City Pep Guardiola. Foto: SITA/AP, Dave Thompson
Guardiola, Tréner Manchestru City Pep Guardiola.

21.24: Klub hokejovej NHL New Jersey Devils a tím basketbalovej NBA Philadelphia 76ers napokon odvolali svoje plány o znížení platov zamestnancov. Po zverejnení svojich zámerov totiž začali čeliť obrovskej kritike, kamerunský pivot Sixers Joel Embiid chcel dokonca postihnutých zamestnancov finančne podporiť.

Spoločnosť Harris Blitzer Sports and Entertainment, ktorá vlastní Devils aj Sixers, oznámila v pondelok zníženie platov zamestnancov o 20 percent. Týmto spôsobom zareagovala na krízu spôsobenú pandémiou nového koronavírusu. Škrty mali platiť od 15. apríla do 30. júna. Dočasné opatrenie zdôvodňovala spoločnosť potrebou zníženia výdavkov, aby mohli kluby počas prerušenej sezóny naďalej platiť všetkých 1500 zamestnancov.

Hviezda Philadelphie Joel Embiid efektne... Foto: SITA/AP, Matt Slocum
Joel Embiid Hviezda Philadelphie Joel Embiid efektne zakončuje jednu z akcií v zápase proti Detroitu.

Spolumajiteľ Sixers Josh Harris po nesúhlasných reakciách zo strany hráčov a pracovníkov klubu napokon návrh stiahol. „Je jasné, že to bol nesprávny krok. Prehodnotili sme ho a budeme zamestnancom naďalej vyplácať mzdy v plnej výške,“ citovala Harrisa agentúra AFP.

21.04: Medzinárodná šachová federácia (FIDE) z dôvodu pandémie nového koronavírusu odložila tohtoročnú šachovú olympiádu na budúci rok. Podujatie sa malo konať 5.-17. augusta 2020 v Moskve, otvárací ceremoniál bol naplánovaný na 29. júla v Chanty-Mansijsku, kde od 30. júla do 4. augusta mala prebiehať aj šachová paralympiáda.

20.34: Kiril Domusčiev, majiteľ bulharského futbalového klubu Ludogorec Razgrad, sa vyliečil z ochorenia COVID-19. Pozitívny test na nový koronavírus mal pred týždňom, no v utorok už mohol na facebooku zverejniť pozitívnu správu, že je zdravý.

Päťdesiatročný bulharský podnikateľ ležal v nemocnici v Sofii. „Prekonal som COVID-19 a vytvorili sa u mňa protilátky,“ napísal Domusčiev na sociálnej sieti.

19.46: Organizátori seriálu majstrovstiev sveta v rely WRC odložili podujatia v Portugalsku aj Taliansku. Zapríčinila to pandémia koronavírusu, ktorá si v oboch krajinách vyžaduje rozsiahle obmedzenia.

V portugalskom Matosinhose sa malo jazdiť od 21. do 24. mája, preteky na Sardínii boli na programe 4. až 7. júna. Promotér WRC a Medzinárodná automobilová federácia (FIA) dôkladne sledujú situáciu v jednotlivých hostiteľských krajinách rely, ako aj v domovských krajinách tímov.

„Všetky strany pracujú na možných alternatívnych termínoch, pokiaľ sa zlepší vývoj ohľadom COVID-19. Berieme do úvahy logistiku, možnosť pretekárov znova vycestovať a schopnosť dotknutých krajín pripraviť podujatie v danom čase,“ povedal riaditeľ promotérskej organizácie Oliver Ciesla na webe wrc.com.

19.07: Futbalisti FC Barcelona nesúhlasia s prvotným návrhom vedenia klubu na zníženie platov. Podľa portálu marca.com im neprekáža zámer, keďže do Barcelony počas prerušenia súťaží pre pandémiu koronavírusu neprúdia príjmy, nepozdávajú sa im však jeho podmienky.

Katalánci potrebujú ročne na platy vyše 600 miliónov eur. Hráči sa ešte poradia so svojimi finančnými poradcami, no terajší návrh zrejme zamietnu a rokovania budú musieť pokračovať.

Marca ďalej píše, že Barcelona by mohla dočasne pozastaviť kontrakty, ale podľa zdrojov z prostredia klubu zatiaľ takáto alternatíva nie je na stole.

18:58: Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo a jeho agent Jorge Mendes pomôžu nemocniciam v Lisabone a Porte v boji s pandémiou koronavírusu. Zdravotnícke zariadenie Santa Maria v portugalskej metropole od nich dostane 10 lôžok vrátane pľúcnych ventilátorov, prístrojov na monitorovanie činnosti srdca a vybavenia pre transfúziu krvi. Do nemocnice Santo Antonio v Porte pošlú o päť rovnako vybavených lôžok viac.

18.33: Klub NHL Montreal Canadiens dočasne prepustí 60 percent svojich zamestnancov. K tomuto kroku sa rozhodol pristúpiť po tom, ako zámorskú hokejovú profiligu prerušili pre pandémiu nového koronavírusu.

Spoločnosť Groupe CH, ktorý vlastní najúspešnejší klub NHL, uviedla, že prepúšťať začne od 30. marca. Zároveň zriadila špeciálny fond vo výške šesť miliónov amerických dolárov, vďaka ktorému budú zamestnanci dostávať najbližších osem týždňov 80 percent z platu.

„Veľmi tvrdo pracujeme na tom, aby sme znížili dopad celej tejto situácie na našich zamestnancov,“ citovala agentúra AP majiteľa „Habs“ Geoffa Molsona.

Suverénne najproduktívnejším hráčom Canadiens v čase prerušenia súťaže bol slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý v 68 zápasoch nazbieral 61 bodov za 22 gólov a 39 asistencií.

17.30: Vedenie najvyššej nemeckej futbalovej súťaže predĺžilo prerušenie sezóny minimálne do 30. apríla. Dôvod je pandémia nového koronavírusu, pre ktorú sa žiadne bundesligové stretnutie nehralo od 11. marca.

Doterajší zákaz platil do 2. apríla, no podľa Nemeckej futbalovej ligy (DFL) ako riadiacej organizácie neexistuje reálna šanca, aby sa pri všetkých obmedzeniach v krajine mohli konať zápasy. Rozhodnutie padlo počas utorňajšej videokonferencie a platí aj pre druhú ligu.

Predstavitelia 36 klubov v dvoch najvyšších súťažiach budú o ďalšom postupe diskutovať 31. marca. Dúfajú, že sezónu sa podarí dohrať do 30. júna, aj keby sa mali duely uskutočniť za zatvorenými dverami. Informovala o tom agentúra DPA.

16.54: Majstrovstvá sveta v plávaní, ktoré sa mali na budúci rok v lete uskutočniť vo Fukuoke, po utorkovom odklade OH v Tokiu pre pandémiu nového koronavírusu pravdepodobne presunú na iný termín. Informovala o tom Medzinárodná plavecká federácia (FINA).

Plavecký šampionát sa má konať 16. júla až 1. augusta 2021, teda približne v rovnakom čase, ako by sa mali uskutočniť preložené OH. FINA po rozhodnutí Medzinárodného olympijského výboru (MOV) uviedla, že prehodnotí termín konania MS.

16.39: Pre pandémiu nového koronavírusu sa neuskutoční ani maratón v Salzburgu. Bežať sa malo 17. mája, ale organizátori v utorok spoločne s vedením mesta a po porade s lekárskymi expertmi zrušili podujatie bez náhrady. Informovala o tom agentúra APA.

15.15: Po zrušení Viedenského maratónu, ktorý mal byť 19. apríla aj národným šampionátom SR v maratóne, prišla rakúska metropola o ďalšie masové bežecké podujatie. Podľa utorkovej informácie od organizátorov sa v pôvodnom termíne 17. mája 2020 neuskutoční ani ženský beh známy pod názvom „Österreichischer Frauenlauf“, na ktorom každoročnej štartuje vyše 30-tisíc profesionálnych športovkýň i vyznávačiek džogingu. Náhradný termín je vo výhľade na jeseň.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Liebe Läuferinnen, liebe Nordic Walkerinnen, . wir haben uns in den letzten 3 Wochen intensiv mit dem Thema COVID-19 und den Folgen auf den ASICS Österreichischen Frauenlauf 2020 auseinandergesetzt. Wir haben viele Informationen und Fakten gesammelt und hatten Kontakt mit ExpertInnen, VertreterInnen der Bundesregierung und der Stadt Wien. Aufgrund der Pandemie kann aus heutiger Sicht eine Großveranstaltung wie der ASICS Österreichischen Frauenlauf mit bis zu 35.000 Teilnehmerinnen und über 100.000 BesucherInnen an beiden Eventtagen am 16./17. Mai 2020 unmöglich stattfinden. . Daher müssen wir schweren Herzens die Durchführung des ASICS Österreichischen Frauenlaufs für 17. Mai 2020 und den Kinderlauf am Tag davor absagen. . Wir haben mit unserem 12-köpfigen Team die letzten 7 Monate intensiv auf das geplante Eventwochenende hingearbeitet und wollten unter dem Motto „WE RUN TO MOVE“ in diesem Jahr ein starkes Zeichen für Solidarität, Mut und Selbstvertrauen von Frauen und Mädchen setzen. Leider ist dann in der letzten Woche die Hoffnung, das alles doch noch im Mai umsetzen zu können, von Tag zu Tag gesunken. . Diese Absage ist für uns sowohl emotional als auch wirtschaftlich ein großer Schlag und der schwierigste Moment in der 32-jährigen Geschichte des Österreichischen Frauenlaufes. . Obwohl heute niemand konkret voraussagen kann, wie lange und in welcher Intensität uns die COVID-19 Krise beschäftigen wird, ist unser Blick und unsere Motivation schon in die Zukunft gerichtet und wir arbeiten an einem möglichen Ersatztermin für den Herbst 2020. Wir werden Euch diesbezüglich und betreffend der Frauenlauftrainings am Laufenden halten. . In den letzten Tagen haben wir zahlreiche E-Mails von Euch erhalten die uns viel Zuspruch, Motivation und Ansporn geben und uns Eure Solidarität zum Ausdruck bringen. Vielen Dank dafür! So schmerzlich die derzeitigen Maßnahmen und die Absage für uns alle sind, sie sind notwendig um in einigen, hoffentlich wenigen, Monaten alle wieder gemeinsam laufen oder walken zu können. Bis dahin möchten wir Euch jedenfalls motivieren in Bewegung zu bleiben. Bleibt zuversichtlich und gesund! . Liebe Grüße, Ilse Dippmann und das Frauenlauf-Team

Príspevok, ktorý zdieľa Österreichischer Frauenlauf (@oesterreichischer_frauenlauf),

14.36: Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino vyhlásil, že na riešenie akýchkoľvek problémov v jeho športe teraz nie je vhodný čas. Najprv musí svet prekonať pandémiu koronavírusu.

FIFA nedávno spustila kampaň za zvládnutie pandémie. Spolupracuje na nej so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) a medzi jej tváre patria aj nemeckí majstri sveta z roku 2014 Miroslav Klose a Philipp Lahm.

„Futbal je na druhom mieste. Najprv musíme vyhrať tento zápas s vírusom,“ povedal podľa agentúry SID Infantino vo videorozhovore. „Samozrejme, musíme pracovať na budúcnosti a zaoberať sa škodami, ktoré futbal postihli. Lenže zatiaľ to nie je priorita,“ dodal šéf strešnej organizácie.

Všetky významné futbalové ligy sú momentálne prerušené a majstrovstvá Európy preložili o rok. FIFA odložila MS klubov, ktoré sa mali odohrať v roku 2021: „Vrátime sa s novými formátmi a nápadmi. Teraz bojujme proti vírusu ako jeden tím.“

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie... Foto: SITA/AP, Sakchai Lalit
Gianni Infantino Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Gianni Infantino.

13.55: Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v utorok oficiálne rozhodol o odložení olympijských hier v Tokiu na rok 2021.

13.38: Šéf spoločnosti Liberty Media ako vlastníka motoristického seriálu F1 Chase Carey tvrdí, že v roku 2020 sa uskutoční sezóna v populárnom motošporte. Vedenie formuly 1 pritom len v pondelok potvrdilo odloženie Veľkej ceny Azerbajdžanu, ktorá sa mala uskutočniť 7. júna. Ide už o ôsme podujatie, ktoré pre pandémiu koronavírusu odložili či zrušili.

„Keď sa situácia zlepší, budeme pripravení súťažiť. Všetci sme odhodlaní priniesť našim fanúšikom majstrovskú sezónu 2020. Uvedomujeme si, že existuje značný potenciál pre ďalšie odkladanie aktuálne naplánovaných podujatí. Napriek tomu my a naši partneri očakávame, že sezóna sa začne v lete s upraveným kalendárom s pätnástimi až osemnástimi pretekmi,“ uviedol Chase Carey v otvorenom liste.

Šéf formuly 1 Chase Carey. Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
Chase Carey Šéf formuly 1 Chase Carey.

Carey ďalej poznamenal, že typická letná prestávka tentokrát nebude, keďže prebieha práve v týchto dňoch. Predošlá sezóna sa končila 1. decembra v Abú Zabí a je veľký predpoklad, že jazdci budú v decembri opäť súťažiť aj v roku 2020. „Termíny pretekov sa výrazne líšia od tých pôvodných. Predpokladáme, že sezóna, ktorá sa mala skončiť 29. novembra, sa predĺži. Momentálne však nie je možné nový kalendár viac špecifikovať,“ odkázal Carey fanúšikom „kráľovnej motošportu“.

12.07: Pandémia koronavírusu ovplyvnila ekonomiku futbalových klubov a zrejme sa to odrazí aj na letnom prestupovom trhu. Podľa hráčskeho agenta Stefana Backsa však dopad môže mať pozitívny efekt.

„Myslím si, že trh si poradí. Dokonca sa možno ozdraví, pretože v uplynulých rokoch sme boli svedkami naozaj astronomických čiastok, ktoré sa však teraz asi rapídne znížia,“ citovala Backsa agentúra SID.

12.02: V čase koronavírusu pomáha aj tréner futbalistov Tottenhamu José Mourinho. Ako dobrovoľník rozdáva v Enfielde potravinové balíčky starším ľuďom.

„Som tu, aby som pomohol organizácii Age UK Enfield. Samozrejme, aj vy sa môžete stať dobrovoľníkom alebo darovať jedlo či peniaze,“ uviedol 57-ročný Mourinho, cituje ho aj web talksport.com.

Na toto gesto trénera Tottenhamu reagoval aj novinár pracujúci pre Sky Sports Michael Bridge. „Moje rodné mesto Enfield má extra pomocníka pri dodávaní základných potrieb starším osobám. Pekne, José,“ napísal Bridge na twitteri.

Age UK Enfield je organizácia, ktorá poskytuje služby viac než 1000 starších ľudom miestnej komunity. Práve seniori sú najrizikovejšou skupinou v prípade možného nakazenia sa novým koronavírusom a britská vláda vyzvala všetkých ľudí starších ako 70 rokov, aby v týchto časoch zostali doma.

11.34: Štafeta s olympijským ohňom odštartuje vo štvrtok 26. marca podľa plánu na území prefektúry Fukušima. Pre pandémiu koronavírusu však oheň nebudú prenášať bežci s pochodňou, no presúvať sa bude v aute v lampáši.

Prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach informoval, že o osude letných hier v Tokiu sa rozhodne do štyroch týždňov. Olympiáda v Tokiu má plánovaný štart 24. júla.

10.46: Anglický futbalista Callum Hudson-Odoi je na najlepšej ceste uzdraviť sa z ochorenia COVID-19. Devätnásťročný stredopoliar FC Chelsea mal v piatok 13. marca pozitívny test na koronavírus, po necelých dvoch týždňoch sa už cíti lepšie.

„Je mu dobre a už poctivo trénuje v domácich podmienkach, aby sa udržal vo forme,“ uviedol klub na svojom webe. Hudson-Odoi bol prvý nakazený futbalista v Premier League, po diagnóze putoval do karantény aj celý tím a uzavreli tréningové centrum.

10.21: Zámorská hokejová NHL je od 12. marca pre hrozbu šírenia koronavírusu prerušená a vzhľadom na súčasné opatrenia v USA a Kanade by sa záver súťažného ročníka 2019/20 mohol dohrávať najskôr od polovice mája. Vedenie profiligy stále nezverejnilo, akú má predstavu o hracom modeli zvyšku aktuálnej sezóny ani to, kedy by súťaž mohla vyvrcholiť.

9.33: Najlepší strelec amerického basketbalového Dream Teamu na olympijských hrách v Barcelone 1992 Charles Barkley mal negatívny test na zúriace infekčné ochorenie COVID-19. Pre celosvetovo sa šíriaci koronavírus bol 57-ročný filantrop a televízny analytik v domácej karanténe od 12. marca, keďže sa necítil dobre.

„Chcel by som sa poďakovať všetkým za záujem a vyjadrenie podpory. Prosím, prijmite nevyhnutné opatrenia, aby ste boli v poriadku,“ povedal Barkley podľa twitteru Arasha Markaziho z Los Angeles Times.

Dream Team z Barcelony 1992 je považovaný za najsilnejší športový kolektív všetkých čias. Tvorilo ho až 11 budúcich členov Siene slávy vrátane Michaela Jordana, Karla Malona, Larryho Birda či Magica Johnsona, ktorí súperov priemerne zdolávali o 43 bodov – Chorvátov vo finále 117:85. Barkley bol najlepším strelcom tohto mužstva s priemerom 18 bodov na zápas.

9.05: Slovenský futbalový zväz (SFZ) rešpektuje všetky opatrenia a nariadenia v súvislosti s rizikom šírenia koronavírusu, ktoré prijali štátne orgány a inštitúcie, a bude sa nimi riadiť. Do 31. mája zrušil všetky reprezentačné zrazy vrátane výberov regionálnych a oblastných futbalových zväzov.

Všetky súťaže riadené SFZ sú pozastavené do 30. apríla a stretnutia sú odložené na neurčito. „O ďalších opatreniach bude SFZ informovať na základe nových opatrení, ktoré vláda a Ústredný krízový štáb Slovenskej republiky prijmú. SFZ situáciu monitoruje a bude na ňu operatívne aktuálne reagovať. O svojich rozhodnutiach bude okamžite informovať prostredníctvom svojho webového sídla www.futbalsfz.sk a oficiálnych sociálnych sietí,“ informoval zväz na svojej oficiálnej stránke.

8.45: Tréner tureckého tímu Galatasaray Istanbul Fatih Terim sa nakazil koronavírusom. Bývalý kouč tureckej futbalovej reprezentácie či talianskych klubov AC Miláno a AC Fiorentina to oznámil na sociálnej sieti s dôvetkom, že bol hospitalizovaný v nemocnici.

„Nebojte sa, som v dobrých rukách.“ odkázal fanúšikom. Spolu s Terimom mali pozitívny test na vírus, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19, aj viceprezident klubu Abdurrahim Albayrak a jeho manželka.

Fanúšik Galatasaraya Istanbul s podobizňami... Foto: SITA/AP, Thanassis Stavrakis
Fatih Terim, Galatasaray Istanbul Fanúšik Galatasaraya Istanbul s podobizňami trénera Fatiha Terima. na archívnej snímke.

8.20: Aj lídri amerického olympijského tímu sú čoraz viac presvedčení o nevyhnutnosti odkladu olympijských hier v Tokiu. Podľa prieskumu až siedmi z desiatich amerických olympionikov si nemyslia, že uskutočnenie hier v pôvodnom termíne 24. júla – 9. augusta by bolo spravodlivé a žiaduce.

7.42: Japonský predseda vlády Šinzo Abe má v utorok naplánovaný telefonický rozhovor s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasom Bachom. Podľa agentúry Kjódó mu pravdepodobne navrhne preloženie hier v Tokiu na budúci rok v prípade, ak hnutie rozhodne o ich odložení.

7.20: Vedenie kanadských juniorských hokejových súťaží ukončilo sezónu. Prvýkrát v 102-ročnej histórii tak žiadny tím nezíska Memorial Cup. Pre pandémiu koronavírusu predčasne uzavreli ročník ligy WHL, QMJHL a CHL. Záverečný turnaj o trofej bol naplánovaný na 22. až 31. mája v Kelowne.

„Pozorne sme sledovali situáciu, boli v kontakte s úradom verejného zdravotníctva aj ďalšími odborníkmi. Žiaľ, situácia je príliš vážna a bolo by riskantné pokračovať,“ citoval stanovisko CHL portál ESPN.

7.05: Austrálska futbalová federácia (FFA) prerušila sezónu najvyššej súťaže A-League. Informovala o tom v utorok po sprísnení opatrení tamojšej vlády v boji proti koronavírusu. Šíriaca sa nákaza donútila štyri štáty a teritóriá uzavrieť hranice, čím skomplikovali presun tímov. Podobný krok spravil aj Nový Zéland, čím znemožnil vycestovať účastníkovi A-League Wellingtonu Phoenix.

„Mrzí nás, že sme tesne pred koncom súťaže museli pristúpiť k tomuto rozhodnutiu. Chápeme aj finančný tlak, ale sme si istí, že to vydržíme,“ citovala agentúra DPA šéfa FFA Jamesa Johnsona. Podľa agentúry DPA prerušenie sezóny opätovne prehodnotia na stretnutí 22. apríla.

6.41: Hráči aj funkcionári nemeckého futbalového majstra Bayernu Mníchov súhlasili so znížením platov. Reagovali tak na prerušenie sezóny a výpadok finančných príjmov klubu.

Podľa agentúry SID sa zriekli dvadsiatich percent zo svojich zárobkov. Bayern v minulej sezóne vynaložil na platy celkovo 336 miliónov eur pri obrate 750 miliónov.

Nemecké médiá informovali, že aj v ostatných kluboch I. bundesligy zavládla solidarita so svojimi zamestnávateľmi. S redukciou platov súhlasili aj hráči Schalke, Brém, Leverkusenu či Dortmundu. V Mönchengladbachu súhlasili so znížením platov už skôr.

„Máme obavy a hráči tiež. Každý chce pomôcť svojmu klubu. Samozrejme, netýka sa to len futbalistov, ale aj vedenia,“ povedal športový riaditeľ Leverkusenu Rudi Völler.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #fc barcelona #José Mourinho #Tokio 2020 #koronavírus