Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Box mu zničil mozog. Mayweather smúti za trénerom a šampiónom

Roger Mayweather, strýc a niekdajší dlhoročný tréner bývalého amerického boxera Floyda Mayweathera, zomrel vo veku 58 rokov. Informoval o tom portál TMZ Sports s odvolaním sa na Mayweatherov tábor, neuviedol príčinu úmrtia.

18.03.2020 09:20
Mayweather Guerrero... Foto:
Roger Mayweather trénoval synovca Floyda väčšinu jeho úspešnej kariéry.
debata

Floyd v minulosti pre rovnaký zdroj uviedol: „Strýko Roger prišiel kvôli boxu o veľkú časť svojej pamäte. Má len po päťdesiatke, no mám pocit, akoby bol osemdesiatnik.“ O zlom zdravotnom stave Rogera Mayweathera pred smrťou svedčí aj fakt, že sa prednedávnom stratil a bolo po ňom vyhlásené pátranie.

Roger Mayweather sa v profiringu stal majstrom sveta v dvoch hmotnostných kategóriách, v superperovej i ľahkej welterovej váhe. Ukončil ju v roku 1999 s bilanciou 59 víťazstiev (35 KO) a 13 prehier.

Najväčšiu slávu získal ako kouč svojho synovca, ktorého viedol počas väčšiny úspešnej profesionálnej kariéry v rokoch 1996 až 1998 aj 2000 až 2012. V oboch prípadoch ho nahradil jeho brat a boxerov otec Floyd Mayweather starší.

Floyd Mayweather prišiel v krátkom čase o druhého blízkeho človeka. Pred pár dňami zomrela za zatiaľ neobjasnených okolností jeho bývalá priateľka a matka troch detí Josie Harrisová.

V minulosti mala problémy s drogami, no po smrti u nej nenašli stopy po žiadnych látkach. Nič zatiaľ nenasvedčuje cudziemu pričineniu ani teórii o samovražde, nenašli žiadny list na rozlúčku.

Harrisová zomrela vo veku 40 rokov. S Floydom tvorila pár v rokoch 1995–2010. Rozišli sa po tom, čo ju boxer fyzicky napadol a šiel na dva mesiace do väzenia. Mayweather sa s bývalou priateľkou lúči sériou príspevkov na sociálnych sieťach.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

My Baby

Príspevok, ktorý zdieľa Floyd Mayweather (@floydmayweather),

debata chyba
Viac na túto tému: #Floyd Mayweather #Roger Mayweather