Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unifikačný súboj? Fury podpichol Joshuu originálnym spôsobom

Tyson Fury je známy provokatér. Čo má na srdci, to aj na jazyku. Po veľkolepom triumfe nad Deontayom Wilderom si opäť nedával servítky pred ústa.

24.02.2020 15:00
debata
Oslava nového majstra sveta - Tysona Furyho. Foto: SITA/AP, Isaac Brekken
Tyson Fury, Deontay Wilder Oslava nového majstra sveta - Tysona Furyho.

Športový príbeh mohutného Brita je výnimočný. Najskôr šokujúco zdolal Vladimira Klička a zasadol na boxerský trón.

Potom trpel obezitou, bral kokaín na kilá a rozmýšľal nad samovraždou. Po výhre nad Wilderom, ktorému pripravil prvú prehru v profikariére, je späť na vrchole.

„Ako oslávim titul? Objednám veľa kokaínu a lacné prostitútky. Také za tridsať dolárov, tie sú najlepšie,“ uťahoval si zo zámorských novinárov, ktorí otázkami narážali na jeho búrlivú minulosť.

Súboj Tyson Fury - Deontay Wilder vo fotografiách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Momentka zo zápasu Tyson Fury - Deontay Wilder.

Wilder alebo Joshua?

Pozorný fanúšik si počas zápasu s Wilderom všimol aj inú provokáciu. Fury mal v ústach zeleno-biely chránič zubov s nápisom Nigéria.

Ide o jasný odkaz smerom ku krajanovi Anthonymu Joshuovi, ktorý je držiteľom zvyšných štyroch titulov v superťažkej váhe. Joshua je hrdý na svoje nigérijské korene, africkú krajinu má vytetovanú na pravom ramene.

Unifikačný súboj o absolútneho kráľa ťažkej váhy medzi Furym a Joshuom by dával zmysel. V hre je však aj tretie pokračovanie ságy s Wilderom.

Američan má teraz tridsať dní na to, aby využil klauzulu v zmluve o odvete s Furym. Prvý vzájomný duel v roku 2018 sa skončil remízou.

„Ak Wilder odmietne, poznám chlapíka z mojej krajiny, ktorý by rád niečo povedal k tejto téme. Uvidíme, ako to dopadne,“ dodal Fury.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tyson Fury #Anthony Joshua #Deontay Wilder