Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Otrasie svetom? Kličko naznačil comeback

Kráľom ťažkej váhy bol 4 383 dní, respektíve viac ako dvanásť rokov. Vladimir Kličko (43) je jeden z najväčších boxerských šampiónov. No po spôsobe, akým ukončil kariéru, sa niet čomu diviť, že sa neustále vynárajú špekulácie o návrate Ukrajinca do ringu.

16.12.2019 16:53
Vladimir Kličko Foto: ,
Vladimir Kličko opäť naznačil návrat do profesionálneho ringu.
debata (1)

Kličko doposiaľ posledné dva zápasy kariéry prehral. V novembri 2015 ukončil jeho vyše desaťročie trvajúcu vládu Brit Tyson Fury. Pripravil ho o opasky organizácií WBA, WBO, IBF a IBO. Odvetu Kličkovi nedoprial, mal závažné psychické problémy a ťažkosti s alkoholom a drogami.

Doposiaľ posledný zápas Vladimira Klička v profesionálnom ringu.

Mladší z bratskej dvojice boxerských šampiónov tak nastúpil až v apríli 2017 vo Wembley proti ďalšiemu Britovi Anthonymu Joshuovi. Úradujúci šampión ho ukončil technickým knokautom v 11. kole. Kličko si pokazil inak brilantnú bilanciu na 64 víťazstiev a 5 prehier.

Po prehre s Joshuom potvrdil ukončenie aktívnej kariéry. Tvrdil, že všetky sny v ringu si už naplnil. Avšak, v roku 2019 už druhýkrát naznačil návrat medzi povrazy.

George Foreman sa v 45 rokoch stal najstarším majstrom sveta v histórii ťažkej váhy.

V októbri vyslovil ambíciu stať sa najstarším šampiónom ťažkej váhy v histórii. Rekord drží legendárny George Foreman, ktorý to dokázal vo veku 45 rokov a 10 mesiacov.

„Stále to v sebe mám. Či môžem naďalej zápasiť? Áno. V tomto momente si nechávam možnosti otvorené,“ vravel Vladimir Kličko pre Business Insider a pokračoval: „Nevrátim sa len kvôli tomu, aby som bol späť v ringu. Vrátim sa, aby som zlomil rekord.“

Portál informuje, že Kličko mal ponuku vo výške 75 miliónov amerických dolárov od spoločnosti DAZN na tri zápasy. Pästiar však deklaruje, že jeho návrat nie je závislý od peňazí, ide mu o zlomenie rekordu. Aby prekonal Foremana, šampiónom sa musí stať až o dva roky.

„Je to pôsobivé, či nie? Za mňa určite áno, je to pozoruhodný rekord. George Foreman to dokázal. Mal 45 rokov a svetu vyslal úchvatný odkaz,“ dodal Kličko.

Ukrajinec sa po kariére venuje politike či podnikaniu. Robí semináre nielen o boxe, hrá golf, v Kyjeve postavil hotel. Inteligentný bojovník hovorí plynule štyrmi jazykmi a má doktorát zo športových vied. Nezabúda však na prostredie, kde dosiahol najväčšie úspechy.

Cez víkend fanúšikovia boxu diskutovali o troch výzvach, ktoré Kličko uverejnil na sociálnej sieti. Sledovateľov nechal „lajkovať“ tri možné zápasy – odvety proti Furymu, Joshuovi a premiéru s Wilderom. Priaznivci si najviac želali vidieť Klička v ringu s bojovníkom, ktorý ho pripravil o tituly – Tysonom Furym.

Vráti sa „Doktor oceľové kladivo“ v najbližších dvoch rokoch do ringu a zlomí rekord Georga Foremana?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Kličko