Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lepší ako Sagan i Kuzminová. Végh boduje v Športovcovi roka

Vo štvrtok 19. decembra na slávnostnom galavečeri vyhlásia tradičnú novinársku anketu Športovec roka.

11.12.2019 19:50
Végh MMA Foto:
Attila Végh.
debata (5)

Novinárska anketa o najúspešnejších športovcov krajiny má tradíciu už od roku 1959. Samozrejme, väčšina jej histórie patrí ešte do československej éry. Premiérový ročník ankety vyhlásili za rok 1959.

Odvtedy až do roku 1992 sa českí aj slovenskí novinári na hlasovaní podieľali spoločne a aj slávnostné vyhlasovanie výsledkov ankety sa odohrávalo striedavo na českej a slovenskej pôde, pričom jeho usporiadanie vždy mala na starosti organizácia športových novinárov v príslušnej časti spoločného štátu.

Slovenskí športoví novinári viackrát volili najúspešnejšieho športovca Slovenska aj počas existencie Československa. Oficiálny punc však získala národná anketa zastrešovaná Klubom športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN) až po vzniku Slovenskej republiky 1. 1. 1993.

Súčasťou podujatia je aj divácka anketa. Fanúšikovia môžu hlasovať na webe www.olympic.sk/sportovecroka. Zatiaľ v poradí vedie lyžiarka Petra Vlhová pred zápasníkom MMA Attilom Véghom a cyklistom Petrom Saganom.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Petra Vlhová #Športovec roka #Attila Végh