Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finálový unikát. Bejzbalisti Washingtonu vyhrali Svetovú sériu

Bejzbalisti Washingtonu Nationals sa stali prvýkrát víťazmi Svetovej série.

31.10.2019 07:41 , aktualizované: 07:55
Washington Nationals Foto: ,
Bejzbalisti Washingtonu Nationals s víťaznou trofejou.
debata (4)

V noci na štvrtok v rozhodujúcom siedmom zápase play off zámorskej MLB zvíťazili na ihrisku Houstonu Astros 6:2 a sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

Aj vďaka homerunom Howieho Kendricka a Anthonyho Rendona tak získali pre hlavné mesto prvý titul od roku 1924, keď to dokázali Washington Senators. Na tróne pre šampiónov nahradili Boston Red Sox.

Washington zdolal vo Svetovej sérii MLB Houston Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Je koniec. Bejzbalisti Washingtonu Nationals...

Prvýkrát v histórii najväčších športov v Severnej Amerike sa stalo, že vo všetkých zápasoch finálovej série zvíťazil hosťujúci tím.

„Veril som v tím a každý veril druhému. Tento tím je húževnatý a nezlomný. Nikdy sme sa nevzdávali a toto je odmena,“ povedal kouč Dave Martinez.

Tím Nationals vznikol v roku 2005 po presune a premenovaní z Montrealu Expos. Po odchode hviezdneho Bryca Harpera začal Washington sezónu zle, mal bilanciu 19:31, koučovi Martinezovi hrozil vyhadzov a hráčom výmena, ale teraz oslavuje.

Do play off prešli Nationals po tom, ako najskôr otočili skoro stratený tzv. Wild Card zápas s Milwaukee Brewers, potom vyradili Los Angeles Dodgers a St. Louis Cardinals. Vo finále viedli nad Houstonom 2:0 na zápasy, prehrávali 2:3, aby zvíťazili 4:3.

„Ľudia nás odpisovali, ale zomkli sme sa a jednoducho bojovali. Nemali sme čo stratiť a dostali sa na vrchol. Som šťastný,“ povedal tretí poliar Anthony Rendon.

Ani siedmy zápas finálovej série dlho nevyzeral z pohľadu Washingtonu dobre. Astros viedli po homerune Yuliho Gurriela od 2. zmeny 1:0 a po piatej 2:0. Hostia otočili vývoj troma bodmi v siedmej zmene vďaka homerunom Rendona a dvojbodovému Howiemu Kendrickovi, v ôsmej pridali bod a v deviatej ďalšie dva.

Max Scherzer z Washingtonu s víťaznou trofejou. Foto: Reuters, Troy Taormina
Max Scherzer Max Scherzer z Washingtonu s víťaznou trofejou.

Najužitočnejším hráčom sa stal nadhadzovač Nationals Stephen Strasburg, ktorý pomohol tímu vyhrať druhý a šiesty zápas série. „Je to neskutočné a nádherné. Ide predovšetkým o veľké tímové víťazstvo,“ povedal tridsaťjedenročný Strasburg.

Svetová séria, finále bejzbalovej MLB – 7. zápas:
Houston Astros – Washington Nationals 2:6 – konečný stav série: 3:4, Washington sa stal víťazom Svetovej série

Aktualizujeme…

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Houston Astros #Svetová séria MLB #Washington Nationals