Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K obratu zavelil homerunom. V prvom dueli Svetovej série žiaril mladík

Bejzbalisti Washingtonu vyhrali prvý zápas Svetovej série. Tromi odpalmi vrátane jedného homerunu zažiaril v úvode finále zámorskej MLB dvadsaťročný Juan Soto a Nationals v Houstone zdolali domáci tím Astros 5:4.

23.10.2019 08:32
Juan Soto, Houston, Washington Foto: ,
Juan Soto z Washingtonu počas zápasu Svetovej série s Houstonom.
debata

„Na tento moment sme dlho čakali a som nadšený, ako sme zvládli vstup do finále. Budeme bojovať ďalej,“ povedal Dave Martinez, manažér Nationals, ktorí sú vo Svetovej sérii prvýkrát v histórii klubu. „Pobláznil sme hlavné mesto,“ dodal.

Astros sa dostali do dvojbodového vedenia vďaka odpalu Yuliho Gurriela na dva auty v dohrávke prvej zmeny. Viac bodov už nadhadzovač Nationals Max Scherzer v ďalších štyroch zmenách nepovolil, aj keď jeho výkon bol veľmi upracovaný.

Prvý bod Washingtonu zariadil homerunom v druhej zmene tridsaťpäťročný Ryan Zimmerman. Vonkajší poliar Soto odpalom za bariéru vyrovnal vo štvrtej zmene na 2:2 a dvojmétovým odpalom o zmenu neskôr pomohol k obratu na 5:3. Washingtonu sa tak podarilo zdolať hviezdneho nadhadzovača Houstonu Gerrita Cola.

Houston dotiahol na rozdiel bodu George Springer, ktorý v siedmej zmene odpálil homerun a v ôsmej stiahol bod dvojmétovým odpalom. „Radšej by som vyhral. Darilo sa mi, skvelé, ale výhru by som privítal viac,“ povedal sklamaný Springer.

Šancu bude mať hneď v stredu, keď sa v Minute Maid Parku v Houstone uskutoční druhé stretnutie Svetovej série hranej na štyri víťazné zápasy.

Svetová séria, finále bejzbalovej MLB – 1. zápas:
Houston Astros – Washington Nationals 4:5.

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetová séria #Houston Astros #Washington Nationals