Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborná správa. Mokošová si vybojovala miestenku na OH do Tokia

Slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Barbora Mokošová si na MS v Stuttgarte zabezpečila miestenku na budúcoročné olympijské hry v Tokiu.

06.10.2019 08:18
Mokošová Foto:
Barbora Mokošová.
debata

Podľa postupového kľúča Medzinárodnej gymnastickej federácie sa do Japonska prebojovala z 19. miesta vo viacboji.

Mokošová v dosiahla v kvalifikácii viacboja na MS výslednú známku 49,732 bodu a obsadila konečné 63. miesto. V preskoku si pripísala známku 13,500 bodu, na bradlách 13,100, na kladine 11,366 a v prostných 11,766. Druhá Slovenka Chiara Bunceová skončila vo viacboji na 108. mieste výkonom 47,232.

Mokošová podľa očakávania nepostúpila do finále viacboja ani na jednotlivých náradiach, no stále nestratila nádej na zisk olympijskej miestenky.

V mimoriadne komplikovanom systéme olympijskej kvalifikácie teraz všetko závisí hlavne od výsledkov gymnastiek, ktoré sa v budúcom týždni predstavia vo finálových disciplínach a zároveň nezískajú miestenku na základe úspechu ich reprezentačného družstva.

S vystúpením Mokošovej prevláda v slovenskom tíme spokojnosť. „Barbora si pár dní pred podujatím natrhla tkanivo na ľavej nohe. Hoci hrozilo, že si ho úplne roztrhne, riskli sme štart. Barbora je bojovníčka, vedela, že šanca uspieť na dodatkovej kvalifikácii v budúcom roku je minimálna. V prostných i bradlách zacvičila dobre. V preskoku predviedla jeden z najlepších skokov svojej kariéry. Z kladiny nespadla, no vie ju zacvičiť oveľa lepšie. Teraz nám zostáva veriť, že sa jej podarí dostať druhýkrát na olympiádu,“ povedal pre TASR tréner Martin Zvalo.

debata chyba
Viac na túto tému: #gymnastika #OH 2020 v Tokiu #gabriela mokošová