Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mintálová: Mám to dobre rozbehnuté, ale ešte nie je koniec

Všetko má vo vlastných rukách. Zo štyroch vodnoslalomárskych disciplín, v ktorých Slováci bojujú o jedinú miestenku na olympiádu 2020, je jej líderská pozícia najväčším prekvapením.

25.09.2019 08:00
Eliška Mintálová Foto: ,
Eliška Mintálová.
debata

V divokej vode čelí legende Elene Kaliskej a jej úspešnej nasledovníčke Jane Dukátovej. Kajakárke Eliške Mintálovej však hviezdne mená nezväzujú ruky. Po dvoch zo štyroch pretekov, ktoré sa započítavajú do internej kvalifikácie, vedie s náskokom 17 (Dukátová), resp. 26 bodov (Kaliská).

„Stále nič nie je rozhodnuté. Olympijskú kvalifikáciu som si rozbehla veľmi dobre a verím, že to bude v rovnakom duchu pokračovať aj v Seu,“ zostáva nohami na zemi pred majstrovstvami sveta, ktoré štartujú dnes.

V španielskom stredisku ešte nikdy medzi seniorkami nesúťažila. Práve tam však môže za istých okolností ukončiť tvrdý olympijský boj v ženskej kájednotke vo svoj prospech.

„Neberiem to tak. Nepripúšťam si tlak a ani neriešim, s kým bojujem. Sústreďujem sa len na seba a na môj výkon. To je kľúč k úspechu. Čakajú nás ešte dvoje pretekov – majstrovstvá sveta v Seu a európsky šampionát v Londýne budúci rok. Môže sa stať hocičo,“ tlmí nadšenie Mintálová.

Dvadsaťročnej rodáčke z Považia len tesne uniklo finále v pretekoch Svetového pohára v Markkleebergu. Dočkala sa ho až o týždeň neskôr v Prahe. Hoci dosiahla životný výsledok, v ústach jej zostala pachuť najnevďačnejšieho umiestnenia.

„Chvíľku ma to mrzelo. Bola som veľmi blízko medaily. Na druhej strane – aj štvrté miesto je pekné. Nie je jednoduché získať ho. Musím ešte zapracovať na výkonnosti, aby som sa dostala do najlepšej trojky,“ doplnila Mintálová.

Pódium by ju výrazne priblížilo k premiére pod piatimi kruhmi. Ak si ustráži náskok – hoci aj opatrnejšími jazdami – môže baliť kufre a splniť si veľký športový sen.

„V Prahe sme sa s trénerom dohodli, že finále nepôjdem bezhlavo. Skôr som sa snažila postrážiť si každú bránku. Dávala som si pozor na to, kde mám loď aj pádlo. Určite to je recept na to, aby som si olympijskú miestenku postrážila,“ uzavrela Mintálová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Dukátová #Elena Kaliská #Eliška Mintálová #MS 2019 vo vodnom slalome