Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvorkajak suverénne vyhral rozjazdu. Postúpili priamo do boja o medaily

Slovenský štvorkajak v zložení Denis Myšák, Ákos Gatial, Gábor Jakubík, Juraj Tarr sa na MS v Szegede prebojoval priamo do finále na neolympijskej 1000 m trati.

21.08.2019 13:30
Denis Myšák Foto: ,
Člen slovenského štvorkajaka Denis Myšák.
debata

V stredu suverénne vyhral druhú rozjazdu s náskokom 1,60 s pred domácimi Maďarmi. Slovenská káštvorka dosiahla v rozjazdách najlepší čas a potvrdila oprávnenosť medailových ambícií.

„Chalani predviedli výbornú jazdu, v cieli boli veľmi spokojní. Pred piatkovým finále sme plní očakávania. Dúfam, že im dobrá forma vydrží a že zabojujú o medailu. V Szegede je extrémne teplo. Športovci si musia dávať na seba pozor a snažiť sa o to, aby sa čo najviac skryli pred slnkom,“ povedal Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky.

Postup do semifinále si vybojovala aj skúsená kajakárka Ivana Mládková. V šprinte K1 na 200 m skončila v stredu popoludní vo štvrtej rozjazde tretia, pričom istotu semifinále malo prvých päť lodí v cieli. Mládková bude mať svoje semifinále v piatok o 16.28 h. Na tejto trati sa bude bojovať aj o olympijské miestenky do Tokia 2020. Tridsať­štyriročná Mládková na svojom dvanástom svetovom šampionáte zabojuje o olympijskú účasť aj v K1 na 500 m.

Do Szegedu odcestovala dovedna 13-členná výprava slovenských rýchlostných kanoistov a desiati z nich majú šancu zabojovať o olympijské miestenky.

Do Tokia sa môžu dostať Peter Gelle (K1 1000 m), Ákos Gacsal s Gáborom Jakubíkom (K2 1000 m), Adam Botek, Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka (všetci K4 500 m), Matej Rusnák (C1 100 m), Ivana Mládková (K1 500 a 200 m) a Gabriela Ladičová (C1 200 m). Trojica Mariana Petrušová (K1 1000 a 5000 m), Juraj Tarr a Denis Myšák (obaja K4 1000 m) bude štartovať výlučne v neolympijských disciplínach.

Na základe olympijských kvalifikačných kritérií rozdelia v Szegede spolu 170 miesteniek pre 82 lodí. V japonskej metropole sa však predstaví až 246 športovcov rozdelených rovnomerne podľa oboch pohlaví.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gábor Jakubík #Juraj Tarr #Denis Myšák #slovenský štvorkajak #Ákos Gatial