Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medailový pokles. Slováci získali v Minsku štyri cenné kovy

Slovenský športový gymnasta Slavomír Michňák obsadil šieste miesto na koni s držadlami na II. európskych hrách v bieloruskom Minsku.

30.06.2019 19:19
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko dosiahol na Európskych hrách v Minsku spomedzi Slovákov najväčší úspech. Získal striebro.
debata

Dvadsaťšesťročný reprezentant dostal vo finále spomenutej disciplíny od rozhodcov 11,966 bodu, čím výrazne zaostal za svojim kvalifikačným výkonom v hodnote 14,400 b. Ak by ho zopakoval, skončil by štvrtý, no napokon mu v šesťčlennom finále patrila až posledná pozícia.

Zlatú medailu získal Rus David Beľavskij so skóre 15,033 b pred Ukrajincom Olegom Verňajevom a Bielorusom Andrejom Lichovickým.

"Pred EH by som šieste miesto určite bral, ale musím povedať, že po kvalifikačnom výsledku som od seba očakával trochu viac. Chcel som sa pobiť o medailu. Bolo to v hlave. Keď som vošiel do haly, bolo tam veľa ľudí a ja som bol nervózny, hoci na druhej strane to bolo super.

Keďže som nastupoval hneď druhý, nestihol som sa upokojiť a išiel som na koňa roztrasený. Chcel som si preteky užiť, ale do toho pocitu som sa jednoducho za taký krátky čas nestihol dostať," uviedol Michňák pre oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) olympic.sk.

Dráhová cyklistka Tereza Medveďová nepostúpila z kvalifikácie do medailových bojov v stíhacích pretekoch. V rámci trinásťčlennej výsledkovej listiny sa zaradila na jedenástu priečku, do súbojov o cenné kovy postúpili iba štyri najlepšie.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Brezna sa popoludní predstavila aj v madisone po boku Alžbety Bačíkovej. Slovenská dvojica finišovala na deviatej pozícii.

"Madison sme na naše pomery zašli celkom dobre, keďže túto disciplínu minimálne trénujeme a ešte menej jazdíme. Naše odovzdávky preto majú ďaleko od ideálu. Dohromady sme išli madison spolu asi päťkrát, naposledy pred dvoma týždňami v Brne.

Táto disciplína si jednoducho vyžaduje dril a zohratosť, navyše je po vylučovacích pretekoch zrejme najrizikovejšia, pokiaľ ide o pády. Ale bojovali sme do posledných metrov, nespadli sme, máme všetko zo sebou, takže s tým záverom som celkom spokojná," zhodnotila Alžbeta Bačíková.

Martin Chren nedokončil preteky mužov v disciplíne omnium a preto obsadil posledné šestnáste miesto.

Andrej Csemez sa teší zo štvrťfinálovej výhry... Foto: TASR, Michal Svítok
Andrej Csemez Andrej Csemez sa teší zo štvrťfinálovej výhry na Európskych hrách v Minsku.

V Športovom paláci Uručie si v nedeľu prevzal bronzovú medailu boxer Andrej Csemez, ktorý ju získal v kategórii do 75 kg.

Dvadsaťjedenročný pästiar si dostal cenný kov na krk od prezidenta Ukrajinského olympijského výboru a člena Medzinárodného olympijského výboru Sergeja Bubku. Csemez bude zároveň vlajkonosičom slovenskej výpravy na večernom záverečnom ceremoniáli.

Na EH 2019 v Minsku vybojovali slovenskí športovci dovedna štyri medaily – bronz okrem Csemeza získali v rýchlostnej kanoistike Mariana Petrušová v K1 na 5000 m aj štvorkajak Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka a Adam Botek na 500 m.

Striebro na Slovensko priniesol šprintér Ján Volko (100 m). V krátkej histórii EH má Slovensko na konte 11 cenných kovov – sedem z Baku 2015 (1 – 3 – 3) a štyri z Minska 2019 (0 – 1 – 3).

TV Pravda: Ďalší ročník atletického mítingu P-T-S priniesol množstvo zaujímavých okamihov. V tradičnej relácii Týždeň v športe vám ich ponúkame vo videozostrihu.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Európske hry 2019 v Minsku