Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenkám sa v sobotu v Minsku nedarilo. Kopúňová: Možno som nebola pripravená

Slovenská reprezentantka v karate Miroslava Kopúňová sa rozlúčila s II. európskymi hrami v bieloruskom Minsku už po zápasoch základnej skupiny.

29.06.2019 22:03
Miroslava Kopúňová Foto: ,
Miroslava Kopúňová inkasuje úder od azerbajdžanskej súperky Iriny Zaretskej.
debata

Bronzová medailistka z vlaňajších majstrovstiev sveta v Madride prehrala v sobotu v disciplíne kumite do 68 kg všetky tri zápasy, keď postupne podľahla Francúzke Alizée Agierovej 0:2, Talianke Silivii Semerarovej 1:5 a Azerbajdžanke Irine Zareckej 0:6.

V spomenutej kategórii štartovalo na EH iba osem karatistiek, Kopúňová preto obsadila delené 7. miesto.

"Bolo to veľmi zlé, necítila som sa v tých zápasoch dobre. Možno som nebola dobre pripravená, možno som nemala svoj deň, neviem… Európa je v karate veľmi silná, na MS však môžete mať aj ľahší žreb a navyše sa tak navzájom nepoznáme ako tu.

Tu sú naozaj samé silné súperky a tie moje boli z krajín, ktoré patria medzi najlepšie. V úvodnom súboji som Francúzke prvý bod takpovediac darovala, keďže som netrafila prvú techniku a súperka ma vychytala.

Proti Talianke dali prvý bod jej namiesto mňa, nebyť toho sa zápas mohol odvíjať úplne inak. Potom využila moje chyby. Po dvoch prehrách mi v treťom zápase už o nič nešlo a podľa toho som zápasila.

Som sklamaná, ale viem, čo som spravila zle, tak sa z toho musím poučiť,“ uviedla Kopúňová pre oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru olympic.sk.

Výraznejšie sa nepresadila ani dráhová cyklistka Alžbeta Bačíková, ktorej v omniu patrilo konečné 15. miesto so ziskom 44 bodov. Dvadsaťdeväťročnej Slovenke sa najviac spomedzi štyroch disciplín darilo vo vyraďovacích pretekoch, kde bola šiesta.

V sratchi obsadila deviate miesto, v bodovacích a tempo pretekoch zhodne šestnástu pozíciu.

Nedeľa bude v Minsku posledným súťažným dňom. Zo slovenských reprezentantov sa predstavia športový gymnasta Slavomír Michňák a dráhoví cyklisti Tereza Medveďová s Martinom Chrenom.

Slovenská výprava získala v doterajšom priebehu podujatia štyri medaily – jednu striebornú a tri bronzové.

TV Pravda: Nový tréner Slovana Roman Stantien o svojich prvých krokoch vo funkcii

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Európske hry 2019 v Minsku