Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svitana má zlatý hetrik a končí. Medailu venoval synovi

Ziskom tretieho titulu majstra sveta skompletizoval Patrik Svitana zlatý hetrik a pravdepodobne aj reprezentačnú kariéru.

23.06.2019 09:50
SR Košice hokejbal MS muži Slovensko Kanada KEX Foto: ,
Jedným z lídrov tímu bol aj hokejový reprezentant Patrik Svitana (v popredí).
debata

Cieľ ukončiť ju domácim titulom netajil už pred šampionátom a rozhodnutie nezmenil ani v majstrovskom opojení. Pre hokejového útočníka HK Poprad pôjde hokejbal bokom, čas chce venovať aj rodine, ktorá sa onedlho rozrastie.

Už trojnásobný majster sveta v hokejbale reagoval na otázku, či naďalej platí zámer ukončiť po MS hokejbalovú kariéru, pohotovou odpoveďou.

„Samozrejme, že to platí. Svoje slovo dodržím. Na záver som si nemohol priať nič krajšie, než skompletizovať zlatý hetrik, navyše na domácom ihrisku. Som profesionálny hokejista a hokejbal je náročný, kĺby to cítia a po sezóne si potrebujem dopriať viac oddychu. Cieľ zavŕšiť zlatý hetrik bol tým, čo ma držalo pri hokejbale,“ uviedol Svitana, neskôr však upresnil, že vábeniu kamarátov zahrať si na príležitostných turnajoch či iba rekreačne zrejme neodolá.

Domáci šampionát bol pre neho rozlúčkou s reprezentačným dresom a aj tretiu účasť na MS premenil na zlato. Pre najnovší prírastok do zbierky cenných kovov má jasného adresáta:

„Túto medailu chcem venovať svojmu synovi, ktorého s manželkou onedlho očakávame. Na domáce MS budem rád spomínať a raz mu poviem, že táto medaila je pre neho.“

Slováci sú opäť majstri sveta Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Jeden z lídrov Slovenska Jaroslav Martinusík...

Trinásť nováčikov

Hoci v hokejbalovom tíme SR v minulosti figurovalo viacero hokejistov, tentoraz sa okrem Svitanu hokejom živí iba trojica František Poliaček, Patrik Polc, Lukáš Olejník.

Svitana v pozícii profesionálneho športovca vyzdvihol odhodlanie a srdce hokejbalových spoluhráčov.

„Chalani sú amatéri, ktorí dávajú do tohto športu veľké srdce. Sú to hokejbalisti, ktorí sú výborne trénovaní napriek tomu, že majú svoje zamestnania. Klobúk dolu pred nimi. Na domácich MS sme mali 13 nováčikov, čím sme dokázali, že máme na Slovensku šikovných hráčov, ktorí sa venujú hokejbalu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #hokejbal #Patrik Svitana