Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Baku má medailu, na olympiáde bol štvrtý. Tužinský si váži, že ponesie zástavu

Veľké podujatia mu svedčia. Pred štyrmi rokmi získal na prvých Európskych hrách v Baku vo vzduchovke bronz, pred troma si takmer siahol na medailu aj na olympiáde. V Riu nakoniec skončil štvrtý.

21.06.2019 07:37
Juraj Tužinský Foto: ,
Juraj Tužinský.
debata

„V olympijskej dedine sa cítim výborne. Páči sa mi, keď športovci z rôznych odvetví tvoria jeden kolektív,“ priznáva pištoliar Juraj Tužinský (34).

Na dnešnom otváracom ceremoniáli ponesiete slovenskú zástavu. Čo to pre vás znamená?

Bude to pre mňa veľká česť. Teším sa na novú skúsenosť. Nikdy doteraz som sa na otváracom ceremoniáli nezúčastnil, lebo my pištoliari tradične súťažíme hneď v úvode Hier. Volal mi vedúci výpravy Roman Buček, či by som mal záujem a ja som jeho ponuku s nadšením prijal. Aj teraz ma čaká súťaž hneď na druhý deň, ale som rád, že si ma vybrali.

Ako sú vaše prvé dojmy z Minska?

Som príjemne prekvapený. Pred štyrmi rokmi v Baku bolo všetko úžasné, naozaj to bola olympiáda v menšom. Nevedel som, či takéto podmienky dokážu vytvoriť aj Bielorusi, ale zatiaľ som spokojný. Ubytovanie máme dobré, strava je fajn, jedáleň máme hneď pod naším blokom. Samozrejme, pre nás strelcov sú najdôležitejšie podmienky na strelnici, na tie som najviac zvedavý.

Slovenské vlajky na balkónoch v dedine... Foto: SOŠV/ANDREJ GALICA
Slovenské vlajky, Európske hry Slovenské vlajky na balkónoch v dedine športovcov na Európskych hrách v Minsku.

Sú pre vás Európske hry motiváciou? Aký význam im pripisujete?

Považujem ich za super nápad, ďalšiu veľkú oslavu športu. Spomienky na Baku mám krásne, s Paľom Koppom sme tam získali medaily, preto som sa tešil aj do Minska. Navyše, takéto veľké podujatie má vždy úplne inú atmosféru, ako naše strelecké šampionáty.

Čím to je, že sa vám na veľkých podujatiach tak darí?

Mám ich naozaj rád, asi preto mi to na nich ide. My športovci si ich vieme užiť. Konajú sa len raz za štyri roky a nedostanete sa na ne len tak. Olympiády aj Európske hry ma motivujú k dobrým výkonom.

Potrebujete sa po slabšom úvode sezóny výsledkovo naštartovať?

Je pravda, že sezóna sa zatiaľ nevyvíja, ako by som chcel. Darí sa mi menej ako v predošlých rokoch. Verím, že sa to zlomí a zase budem bojovať o najvyššie priečky. Ideálne by bolo, keby to vyšlo už teraz v Minsku. V sobotu si vyskúšame mix, možno sa nám podarí prekvapiť. Svoju hlavnú súťaž mám o deň neskôr.

Váš dlhoročný parťák Pavol Kopp vám v Minsku nechýba?

Jasné. Už sme si aj písali. Na Paľa som bol zvyknutý, všetky veľké podujatia som absolvoval s ním. Škoda, že tu nie je a nemôže si s nami zastrieľať. Teraz som v mladšom kolektíve, medzi puškármi.

TV Pravda: Ďalší ročník atletického mítingu P-T-S priniesol množstvo zaujímavých okamihov. V tradičnej relácii Týždeň v športe vám ich ponúkame vo videozostrihu.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Tužinský #Európske hry 2019 v Minsku