Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Elita UFC uchvátila Prahu. V hlavnom dueli uspel Santos, prehra Pudilovej

V hlavnom zápase premiérového galavečera zmiešaných bojových umení UFC v Prahe zdolal Brazílčan Thiago Santos mierne favorizovaného Jana Blachowicza z Poľska. Duel sa mu podarilo ukončiť v 3. kole.

23.02.2019 23:45
Thiago Santos Foto: ,
Thiago Santos počas hlavného zápasu galavečera UFC v Prahe.
debata

Jediná česká bojovníčka na Fight Night Prague Lucie Pudilová prehrala duel sa skúsenejšou Američankou Liz Carmoucheovou 0:3 na body a pripísala si tretiu prehru v piatom zápase v hlavnej svetovej organizácii MMA.

Dvadsaťštyriročná Pudilová mala v O2 aréne búrlivú podporu, k výhre v životnom zápase jej to ale nepomohlo. Carmoucheová, ktorá bola spoločne s krajankou Rondou Rouseyovou vôbec prvou ženskou zápasníčkou v UFC, dokázala eliminovať jednu zo silných stránok Pudilovej – kopy – a po vyrovnanom priebehu si pripísala trinástu výhru v UFC.

„Myslím si, že môj výkon bol skvelý a že som sa veľmi zlepšila. Súperka bola ale silná. A rozhodnutia rozhodcov nemôžem ovplyvniť,“ povedala viditeľne sklamaná Pudilová. Podľa rozhodcov prehrala 30:27, 29:28 a 29:28. Dvaja arbitri ju tak určili ako víťazku jedného z troch kôl, tretí označil Carmoucheovú za víťazku vo všetkých kolách.

„Verdikt ma neprekvapil. Už dvakrát mi vzali víťazstvo, keď som si myslela, že som vyhrala, takže som už na to trošku zvyknutá,“ uviedla Pudilová, ktorá ocenila podporu vypredanej arény.

Premiéru UFC v Prahe navštívilo 16 583 divákov. „Veľmi ďakujem všetkým, čo mi fandili, niečo podobné som nikdy nezažila. Dodali mi sily. Ľudia ma dokázali vyhecovať k väčšiemu výkonu. Dala som do toho, čo išlo. Ako vždy,“ povedala zverenkyňa trénera Ladislava Erdélyiho, ktorá prvýkrát zápasila v mušej váhovej kategórii do 56,7 kilogramov.

Carmoucheová ocenila výkon súperky a priznala, že pred vyhlásením výsledku bola nervózna. „Vedela som, že vyhrať tu bude ťažké a rozumiem tomu, že fanúšikovia pískali, pretože fandili domácej bojovníčke,“ povedala Carmoucheová, ktorá opúšťala oktagon za nesúhlasného pískanie divákov.

„Snažila som sa zápas ukončiť pred limitom, ale nečakala som, že Lucie bude taká tvrdá. Držala som sa ale taktiky a vyplatilo sa,“ usmievala sa tridsaťpäťročná bojovníčka.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Lucie Pudilová #Thiago Santos #Jan Blachowicz #Liz Carmoucheová